Taas karmea nöyryytys! - Kärkiryhmille JYP on räsynukke

Eilisen Ässät-ottelun perusteella olisi voinut kuvitella, että JYP vääntää Tapiolassa Bluesia vastaan voitosta. Kävi kuitenkin ilmi, että yhdeksännen peräkkäisen kotivoittonsa ottanut Blues on aivan eri kategorian joukkue kuin porilaisryhmä. 7-2 -lukemat kertovat siitä, että JYPillä ei ollut lopulta mitään mahdollisuuksia.

Lauantain illansuun Blues-JYP oli jälleen esimerkki klisheisesti sanottuna momentum-pelistä. Ensimmäisen erän alkupuolella JYP tappoi Mikko Luoman kaksiminuuttisen, pyöritti sen jälkeen mallikasta ylivoimaa Bluesin joukkuerangaistuksen aikana ja selvitti vielä Marko Kauppisen jäähynkin ennen erän puoliväliä.

Sitten Jani Tuppurainen karkasi yksin läpi, mutta Eetu Laurikainen Bluesin veräjällä veti pidemmän korren. 0-0 -taulussa, vääntö vauhdikasta ja tasaista.

Mutta eipä aikaakaan niin voi kauhistus. Miro Aaltonen käveli kulmasta ja latasi kiekon häkkiin vajaan seitsemäntoista peliminuutin jälkeen neljän JYP-pelurin keskeltä. Aaltosen osumasta ehti kulua 23 sekuntia, kun Markus Nenonen otti kampitusjäähyn.

Nenonen istui minuutin, kun Bracken Kearns toimitti kiekon ohi Sami Rajaniemen lähes sentilleen samalta paraatipaikalta kuin Aaltonen. Puolustusalueen puolustuspelaaminen ensimmäisessä ja alivoima toisessa maalissa eivät olleet varsinaisesti timanttisia. Ja vielä: timanttisessa vireessä oleva maalivahti olisi molemmat kenties napannut.

Perjantaina huilannut Blues sai ottelulle haluamansa startin eikä espoolaisten huilatessa Ässiä myllyttänyt JYP jaksanut enää sillasta nousta.

Se oli hyvää yötä hurrikaani jo 20 minuutin pelin jälkeen. Sama nähtiin viikko sitten Kärppiä vastaan kuten myös tiistain Tappara-ottelussa. Liigan huippujoukkueet ovat tällä hetkellä JYPiä aimo harppauksen edellä.

Hirschovits hurjassa putkessa

Toisessa erässä Blues lätkytteli lukemat jo 4-0:aan Siim Liivikin ja Jari Sailion maaleilla, kunnes Markus Nenonen latasi pientä lohtua JYPille 27 minuutin kohdalla. Jussi Makkonen kuitenkin kuittasi nopeasti 5-1 ja heti perään Marko Kauppinen lohdutteli 5-2.

Erän lopulla osui vielä Liivik uudelleen joten Blues pääsi tauon viettoon neljän maalin karkumatkalla.

Kolmannen erän loppupuolella totaalisen nöyryytyksen täydensi vielä Stefano Giliati alivoimamaalillaan.

Blues-kapteeni Kim Hirschovits saalisti ottelussa kolme syöttöpistettä. Hänen pisteputkellaan on mittaa jo viisitoista ottelua ja kasassa kaikkiaan 47 (12+35) paunaa. Pörssikärki Eric Perrin on kolmen pisteen päässä.

Näinköhän tässä käy vielä niin, että Hirschovits pihistää Perriniltä pistepörssin voiton ja Blues vohkii JYPiltä suoran puolivälieräpaikan?

Pisteitä lähinna alakerrasta

Runkosarjaa on jäljellä kahdeksan kierrosta. JYP on tällä haavaa sijalla viisi tasapistein kuudentena olevan Bluesin kanssa, mutta huolestuttavinta on tämä: JYP on SM-liigan top 8 joukkueista pelannut joulun jälkeen neljästi KalPaa vastaan, kohdannut kaksi kertaa Lukon, HIFK:n ja Tapparan sekä kertaalleen SaiPan, Bluesin ja Kärpät. Näistä kolmestatoista kärkipään väännöstä JYPillä on kasassa vain 13 pistettä.

Alakerran joukkueista JYP on kohdannut kaksi kertaa Sportin, Ilveksen ja Ässät sekä kertaalleen HPK:n ja TPS:n. Näistä otteluista on plakkarissa 18 pistettä. Se on jämäkkä saldo, mutta kärjen vauhtiin JYPillä ei ole "isossa kuvassa" ollut viime aikoina mitään asiaa.

Vielä huolestuttavampaa on tämä: viimeisen viikon sisään JYP on hävinnyt Kärpille, Tapparalle ja Bluesille yhteismaalein 5-18. Yksi voitto Ässistä siinä välissä on melkoisen laiha lohtu, kun kärkiryhmät paiskovat hurrikaaniryhmää kuin räsynukkea.

Loppusuoran aikana JYPin vastustajat ovat vielä Pelicans (kotona), HPK (k), KalPa (vieraissa), Tappara (k), TPS (k), SaiPa (v), Blues (k) ja Kärpät (v). Edellä mainitun perusteella JYPille voi ennustella loppukauden saldoksi 11 lisäpistettä. Se kasvattaisi koko kauden saaliin 97 pisteeseen.

Se ei välttämättä riitä kuuden sakkiin. Espoossa oikeastaan mikään pelin osa-alue ei ollut kunnossa. Onko hurrikaanipaidoista enää tällä kaudella kamppailemaan tasapäisesti SM-liigan kärkipään joukkueiden kanssa?

Siinäpä aika monen tuhannen euron kysymys.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.