Taisteluvoitto vaati uhrinsa

Välillä näinkin päin. Kuluvan kauden aikana on nähty useita otteluita, joissa JYP on luonut enemmän maalipaikkoja kuin vastustajansa, mutta ottanut silti käkättimeen.

Vuoden 2012 ensimmäisessä liigaottelussa asetelma kääntyi päälaelleen. TPS pelasi väkeviä kulmamyllyjä, sai tahkota 12 minuuttia ylivoimaa ja voitti laukaukset 66-36, mutta ei pystynyt toimittamaan kiekkoa reppuun. Näin kolme pistettä jäivät Hippoksen isäntien laariin Ossi Louhivaaran ylivoima- ja J-P Hytösen alivoimamaalilla.

-Pelillisesti jäimme siitä, mitä esitimme torstaina Porissa, mutta tässä vaiheessa kautta on erittäin tärkeää, että pystyy ottamaan tällaisia taisteluvoittoja, JYPin päävalmentaja Jyrki Aho sanoi.

Taisteluvoitto tosiaan. TPS operoi kapealla materiaalilla ja on loukkaantumisten runtelema, mutta huolensa oli JYPilläkin. Jo pidempään sairastuvalla viihtyneiden Filip Riskan ja Antti P. Jaatisen lisäksi sivussa olivat Jani Tuppurainen (vatsatauti) ja Pavel Skrbek (nilkka). Lisäksi erinomaista iltapuhdetta pelannut maalivahti Riku Helenius joutui jättämään kentän toisen erän alussa telottuaan olkapäänsä sinänsä vaarattoman näköisen tiikerinloikan päätteeksi.

Sami Vatanen puolestaan sai kiekon käteensä kolmannessa erässä, kun hän heittäytyi torjumaan itse aiheuttamaansa TPS:n maalipaikkaa. Vatanen jäi penkille istumaan, mutta ei enää palannut kaukaloon.

Ahon mukaan Vatanen selvinnee säikähdyksellä, mutta Heleniuksella lienee edessä pidempi huili.

-Samilla vähän napsahti sormille, ei siinä sen kummempaa. Rikun tilanteesta en osaa sanoa vielä sen tarkempaa, mutta kaikki paikalla olleet varmasti näkivät, mihin sattui. Olkapäävammat ovat aina hankalia, Aho totesi.

Niinpä. Olkapään ei tarvitse käydä kuin "kurkkaamassa" pois paikoiltaan, niin puhutaan helposti useiden viikkojen sairauslomasta.

 

Maalille ilman päiväunia

Heleniuksen tilalle JYP-maalille luistellut Joni Myllykoski joutui tiukkaan paikkaan. "Kylmänä" miehenä luukulle, tilanteessa, jossa vastustajalla on juuri alkamassa ylivoima.

-Helge, Helge, minkä teit! Kyllähän siinä meinasi vähän livahtaa kakkaa housuun, kun sitä tautia on viime aikoina ollut liikkeellä, Myllykoski veisteli.

-Mutta eihän siinä muuta voinut kuin sylkäistä purkan pois ja vetää maskin päähän. Onneksi sain heti alkuun pari hyvää koppia, hän lisäsi.

Monen jääkiekkoilijan ottelupäivän rutiineihin kuuluvat päiväunet. Niin Myllykoskenkin - yleensä.

-Tänään ne jäivät väliin, kun emäntä lähti shoppailemaan ja iltapäivä kului lapsenhoitopuuhissa. Mutta peli sujui kyllä sen verran hyvin, että täytyy ehkä harkita rutiinien muuttamista, Mylläri suunnitteli.

 

Paljon tekemistä

TPS:n kaato oli JYPin liigahistorian kahdessadas kolmen pisteen voitto. Niitä on jaettu vuodesta 2004 lähtien. Pisteet lihottivat JYPin saldon 54:ään ja nostivat joukkueen pitkästä aikaa kuuden sakkiin. Ja vaikka voitto oli joukkueelle kolmas peräkkäinen, ei hurrikaanileirin ole vielä syytä hihkua riemusta. Tekemistä on vielä runsaasti.

-Nöyryys ja kurinalaisuus pitäisi pystyä säilyttämään silloinkin, kun tullaan kotihalliin kahden vierasvoiton jälkeen. Siinä ei tänään täysin onnistuttu, Jyrki Aho huomautti.

-TPS oli hyvä ja hallitsi peliä. Helenius ja Myllykoski pitivät meitä onneksi pystyssä kriittisillä hetkillä, tuumasi puolestaan yhdentoista ottelun kuivan kauden päättänyt Ossi Louhivaara.

Mikäli JYP mielii säilyttää paikkansa kuuden sakissa runkosarjan loppuun, on hyökkäyspelaamisen kehityttävä rutkasti. Aktiiviseen riistopeliin joukkue pystyy melko mallikkaasti, mutta oman rakentamisen kanssa on vielä tekemistä. "Harjoitukset" jatkuvat seuraavan kerran torstaina, kun Kuopiossa on vastassa kovin mahdollinen mittari, JYPille tällä kaudella vielä voittamaton KalPa.

Ai niin. TPS-ottelussahan juhli työn merkeissä nelikymppisiään muuan Kalle Koskinen. Ottelun jälkeen Koskiselle kiikutettiin pukukoppiin valtavan kokoinen pahvilaatikko, joka kätki sisuksiinsa konkarin synttärilahjan.

Monenmoisista spekuloinneista huolimatta laatikko sisälsi kuulemma melko perinteisen lahjan, siis kiikkustuolin Kalle-papalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kärpät vei tammikuun ensimmäisen Bluesia vastaan

HIFK jatkaa voittoputkessa

Koskinen torjui KalPalle maukkaan voiton SM-liigassa

Ässät pääsemässä taas raiteilleen

Pelicans viihtyy SaiPan seurassa

Tapparan maali kuin kirottu Lukolle