"Takki tyhjeni totaalisesti", myönsi Vuorinen

Jääkiekon SM-liigan toimitusjohtajana vuodesta 2007 toiminut Jukka-Pekka Vuorinen jättää tehtävänsä syksyllä uuden liigakauden alkuun mennessä. SM-liiga ja Vuorinen ovat sopineet asiasta ja liiga käynnistää uuden toimitusjohtajan haun.

– Ei tähän mitään sen dramaattisempaa liity, pidemmän aikaa asiaa on jo pohdittu, Vuorinen selvitti.

Lähes neljännesvuosisadan jääkiekon eri johtotehtävissä työskennellyt Vuorinen täyttää ensi marraskuussa 57 vuotta.

– Sekin tässä oli ajatuksensa, että vielä ehtii tämän työuran aikana tehdä jotain muutakin, Vuorinen lisäsi.

Väistyvän toimitusjohtajan mukaan SM-liigassa on tulossa isoja uudistuksia, jotka on parempi viedä läpi uuden toimitusjohtajan johdolla.

– Iso brändiuudistus on tulossa ja ehkä sen vie joku muu paremmin läpi jollain muilla vahvuuksilla, Vuorinen totesi.

1970-luvun lopulla JYPissäkin pelannut ex-hyökkääjä sanoo olleensa SM-liigan toimitusjohtajana ennen kaikkea urheilumiehen mandaatilla.

– Talouspuoleenkin on viime vuosina satsattu, mutta omistajapuolen eli seurojen tahto on, että sitä korostetaan jatkossa. SM-liigan toimitusjohtajan pesti on talous- ja myyntimiehen paikka, Vuorinen sanoi.

SM-liiga oli viime kauden aikana melkoisessa myrskyn silmässä. Kaukalossa nähtiin muutamia ylilyöntejä, mutta nähtiin myös perusteettomia pelikieltoja sekä ulosajoja puhtaiden taklausten seurauksena. Osa sponsoreista nousi takajaloilleen ja liigan kriisiviestintä meni pahasti vihkoon. Lunta tuli tupaan, usein toki syystäkin. Vuorinen myöntää, että viime kauden vaiheet vauhdittivat toimitusjohtajan vaihdosta.

– Viime kauden myllytys oli aika kovaa. Takki tyhjeni melko totaalisesti, Vuorinen tunnusti.

Uusista työkuvioistaan hän vielä vaikeni.

– Katsotaan nyt, mitä tuleman pitää. Jääkiekko voi olla siinä myös jollain tavalla mukana. Se on kiehtova ajatus, että voi mennä SM-liigaotteluun ihan vain katsojana, Vuorinen heitti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

J-P Vuorinen jättää SM-liigan toimitusjohtajuuden