Tammikuussa pelataan leppoisaan tahtiin - JYP rikkoo vierastrendin

ASETELMA: Tammikuun on usein ollut SM-liigassa melkoinen urakkakuukausi, mutta nyt mennään ainakin JYPin osalta melko leppoisaa tahtia. Kaiken kaikkiaan ohjelmassa on vain yhdeksän ottelua, eikä ainuttakaan kolmen pelin viikkoa. Lisäksi tämän ja kahden seuraavan viikon aikana hurrikaanipaitojen pelit sijoittuvat perjantai-lauantai -akselille, joten aikaa jää myös harjoitteluun.

Toisaalta odottavan aika voi olla pitkä. Kun TPS kaatui viime lauantaina 3-1, JYP venytti kauden ensimmäisen kolmen voiton putkensa. Siinä tilassa pelaisi epäilemättä vaikka joka päivä, nyt on pitänyt odottaa kuusi. Fokuksen säilyttäminen oikeissa asioissa on se juju.

Illan vastustaja Jukurit otteli niin ikään viimeksi lauantaina. Se konttasi marras-joulukuussa hyvän tovin, kun tappioputkelle kertyi mittaa hulppeat kahdeksan kierrosta, mutta joulun jälkeen joukkue on voittanut neljä ottelua kuudesta.

JYP on tällä haavaa pelillisesti ja henkisesti vahvemmassa tilassa kuin kertaakaan tällä kaudella, mutta kuinka paksu tai ohut on elämänlanka? Tämän tilan säilyttämällä traktori päristää vielä pudotuspeleihin jälleen kerran, kaikesta toheltamisestaan huolimatta, mutta notkahduksiin ei tunnetusti ole varaa. Jonkinlaista playoff-haavetta elättää edellen myös Jukurit ja viime lauantain Kärpät-voitto vieraissa antoi taatusti ison itseluottamusruiskeen.

Jukureiden sairaslistalla ovat Valtteri Hietanen, Henri Nikkanen ja Janne Ritamäki. JYPillä ei loukkaantuneita tällä haavaa ole, mutta Nolan Yonkman lusii edelleen pelikieltoaan.

ARVIO: JYPin ja Jukureiden tämän kauden tilastoerikoisuus on se, että kaikki neljä kohtaamista ovat päättyneet vierasvoittoon. Nyt trendi muuttuu, kun JYP voittaa 3-2 tai 4-3, ylitöillä tai ilman.

 

SEURAA HEITÄ: JYP-fanien märkä päiväuni oli vuosikausien ajan sentterikvartetti Jarkko Immonen, Eric Perrin, J-P Hytönen ja Miika Lahti. Kun kauden laidassa aloittanut Perrin näyttää palanneen pysyvämmin sentteriksi, on keskikaista ollut juuri tällä mallilla viime ajat. Kaluston keski-ikä on yli 37 vuotta. Se näkyy, sekä hyvässä että pahassa.

Jukureiden keskushyökkääjinä häärivät tänään Julius Vähätalo, Turo Asplund, Teemu Henritius ja Markku Flinck. Nimet selässä eivät samalla tapaa säihky, mutta tuloksenteossa ero ei ole mitenkään erityisen radikaali. Illan jukurisenttereiden yhteenlasketut tehot tältä kaudelta ovat 33+30=63, kun JYPin vastaava lukema on 28+42=70.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .