Tampan Stamkos nimetty jo tulokasluokan tähtioppilaaksi

NHL-kausi ei ole vielä edes alkanut, mutta tulokasluokan todistukset on jo jaettu. Jääkiekkoasiantuntijoiden mukaan tähtioppilaan ja parhaan tulokkaan palkinto menee Tampa Bay Lightningin hyökkääjälle Steven Stamkosille. Tämän kauden ykkösvaraukselle ei ole nimetty yhtään varteenotettavaa haastajaa.

Viime kaudella vuoden tulokkaaksi olivat lopulta ehdolla palkinnon voittanut Chicago Blackhawksin Patrick Kane, saman seuran Jonathan Toews ja Washington Capitalsin Nicklas Bäckström. Heidän lisäkseen vahvoina kandidaatteina loppumetreille asti pidettiin myös Boston Bruinsin Milan Lucicia ja Atlanta Thrashersin Tobias Enströmiä. Tänä vuonna valintaa pidetään itsestään selvänä.

- Stamkos on automaattinen valinta, Hockey Night in Canadan Don Cherry vakuuttaa.

TSN- ja NBC-kanavien kommentaattori Pierre McGuire on samaa mieltä.

- Jos joku väittää, että Stamkos on hidas, niin hänen kannattaa tarkistuttaa näkönsä ja hankkia uudet silmälasit. Stamkos on vuoden tulokas.

Gretzky luottaa Tihonov junioriin

Toimittajat ja kommentaattorit ovat heitelleet ilmaan joidenkin tulokkaiden nimiä ja kehottaneet pitämään heitä silmällä, kuten kuten Dallasin Fabian Brunnström, Phoenixin Kyle Turris, Atlantan Zach Bogosian ja New York Islandersin Kyle Okposo.

Joidenkin papereissa Washingtonin puolustaja Karl Alzner siirtyy farmissa vietetyn vuoden jälkeen NHL-kaukaloon. Tosin hänen kohdallaan arvellaan, että kuinka hyvin hänen takuuvarma mutta täysin säihkettä vailla oleva tyylinsä istuu Capitalsin kokoonpanoon, jossa painotetaan räväkkyyttä ja räiskyvää hyökkäysvoimaa.

Tulokkaiden joukossa on myös tuttu nimi vuosien takaa, Viktor Tihonov, jonka isä oli muun muassa vuosia San Jose Sharksin apulaisvalmentajana. San Josessa kasvanut tulokas teki harjoitusleirillä vaikutuksen Phoenix Coyotesin valmentajaan Wayne Gretzkyyn, joka nimesi nuoremman Tihonovin joukkueeseen ja todennäköisesti peluuttaa häntä samassa ketjussa Daniel Winnikin ja Martin Hanzalin kanssa.Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.