Tampere menee sekaisin – Parasta, mitä liigalle saattoi tapahtua!

Hakametsässä otellaan pudotuspelien paikallisvääntö ensimmäisen kerran sitten kevään 2001.

ASETELMA: Liigatulokas Jukureiden selviytyminen pudotuspeleihin olisi toki ollut hieno tarina, mutta Tampereen sisällissota puolivälierissä lienee parasta, mitä liigalle voi tapahtua. Täpötäysi Hakametsä pullistelee kiekkokansasta ilta toisensa jälkeen ja vaikka runkosarjan voittaja Tappara on suvereeni ennakkosuosikki jatkoonmenijäksi, antaa paikallispelien arvaamattomuus sekä Ilveksen vahva kevätvire napakan mausteen keitokseen.

Mestarillinen ilmapiirin luoja Karri Kivi on loihtinut Ilveksestä yhtenäisen porukan ja kun Vincent Manngard vihdoin viimein luopui tupsukorvien omistuksestaan, on koko organisaation taustalla myönteinen puhuri. Se kansanosa Tampereesta, joka Ilvestä kannattaa, sai ikään kuin rakkaan seuransa takaisin. Eikä Ilves ole pelkkää ilmapiiriä ja tunnetta, vaan myös pelitapa on erinomaisen toimiva. Ilves oli runkosarjan viimeisen kahdeksan kierroksen aikana liigan paras joukkue ja vaiherikas säälisarja Ässiä vastaan löi varmasti lisää häkää pönttöön.

Vastaansa Ilves saa kuitenkin kivenkovan joukkueen. Hallitsevan mestarin Tapparan peli ei yskähdellyt pahemmin oikeastaan missään vaiheessa kautta ja runkosarjan suvereeni ykköstila oli enemmän kuin ansaittu. Tapparan heikkous piilee kenties juuri tässä, pahempia vaikeuksia sen ei ole tarvinnut selättää. Mitä tapahtuu, jos sellaisia eteen tulee?

Tapparan sairaslistalla on jonkin verran väkeä, kun loukkaantuneina lienevät Jere Karjalainen, Joona Luoto, Miika Heikkilä ja Manu Honkanen. Ilvekseltä puuttuvat Sami Sandell, Markus Jokinen ja Jyri Niemi.

ARVIO: Ottelusarjassa nähdään varmasti liuta väkeviä vääntöjä ja ainakin muutamaan otteeseen ratkaisu etsitään jatkoajalta saakka. Ilves haastaa väkevästi, mutta ei sittenkään pysty kampeamaan naapuria tieltään. Tappara jatkaa voitoin 4–2.

SEURAA HEITÄ: Kirvesrintojen ykkössentteri Jani Lajunen jää otsikoissa usein pisterohmujen Henrik Haapalan ja Veli-Matti Savinaisen varjoon, mutta liigan kenties paras keskushyökkääjä on Tapparalle painonsa (97 kg) kultaa. "Kytkinpelaaja", todellinen playoff-härkä, joka on äärimmäisen hankala vastustaja etenkin maalineduspelissä. Liigassa on vain muutama puolustaja, jotka pystyvät siirtämään runkosarjassa uransa ennätyspisteet 14+21=35 takoneen Lajusen syrjemmälle, kun hän parkkeeraa maalivahdin nenän alle.

Runkosarjan 33 ottelussaan peräti viisi kertaa nollan pitänyt Antti Lehtonen oli lopulta suurin yksittäinen syy siihen, että Ilves kampesi säälikierroksella Tapparan tieltään. Palokan Kiekon kasvatti aloitti haparoiden, mutta oli kahdessa viimeisessä Ässät-ottelussa erinomainen. Ilveksen kannalta on aivan ensiarvoisen tärkeää, kuinka hyvin Lehtonen kestää paikallissarjan paineet ja Tapparan tulituksen. Pahimmat puristelut lienevät kuitenkin puristellut ensimmäisessä pelissä Ässiä vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Isot, vahvat ja rumat – Traktori puskee Kerhon kesälomille

Brutaali pussinokka pirstoo kilvet kappaleiksi

Tuulella käyvät stadilaiset lyövät kallonsa Kallioon