Tappio ei kirpaissut

Jääkiekon Suomen mestaruus teki JYP-leirin onnelliseksi. Tunnelma oli ja on yhä niin auvoinen, että edes kauden tappiollinen tilinpäätös ei kasannut pilviä pään päälle.

- Ei tunnu miltään, seuran toimitusjohtaja Jukka Seppänen lohkaisi.

Hän oli juuri ilmoittanut, että kullanhuuhdontakaudesta räpsähti JYP Jyväskylä Oy:lle 72 000 euron miinuslukema. Näin katkesi kolme toimintakautta kestänyt niukasti voitollisten tilinpäätösten putki.

Seppänen ei ollut tappiosta moksiskaan.

- Näen, että yhtiön tilanne on vakaa, pääomistaja analysoi.

Mestaruuskauden taloudellinen saldo ei ollut JYP:lle puun takaa tullut taklaus.

- Jo lähtötilanteessa oli tiedossa, että edessä on tiukka talvi, Seppänen muistutti.

Tulosta rasitti moni asia: pelaajabudjetin voimakas kasvu, halliremontti ja D Teamin synnyttäminen.

Keväällä rapsahtivat päälle mestaruuskulut. Pelaajille maksettuihin menestysbonuksiin ja ikimuistettaviin pippaloihin upposi yhteensä 200 000-250 000 euroa.

- Toki menestys toi myös tuloja, Seppänen muistutti.

- Vaikea sanoa, mikä asetelma olisi ollut taloudellisesti ideaali. Eikä sitä kannata edes miettiä. Meille kausi mestaruuksineen oli kokonaisuutena ihanteellinen.

Reagointivalmius

Puhtaasti toiminnallinen tulos JYP:llä oli jopa hitusen voitollinen. Miinusmerkkiseksi loppusaldon pudottivat 110 000 euron poistot ja 70 000 euron korkokulut. Molemmat kohdistuivat halliremonttiin, johon JYP-yhtiö otti osaa 1,7 miljoonalla. Myös pitkäaikainen laina (1,7 milj.) kertyy pääosin panostuksesta Synergia-areenan remonttiin.

JYP:llä oli viime kaudella iso ratas päällä. Toteutunut liikevaihto kohosi 6,36 miljoonaan euroon, kun se edelliskaudella oli 4,57 miljoonaa.

Uuteen kauteen yhtiö marssii maltillisemmin.

- Budjettia on tässä bisneksessä vaikea arvioida, mutta lähdemme liikkeelle siitä, että liikevaihto pyörii 5,5-5,7 miljoonassa eurossa, Seppänen selvitti.

Myös pelaajabudjetti laskee. Viime kaudella kiekkosotureiden palkat nielivät 2,3 miljoonaa. Nyt JYP säntää laatikkoon 1,9 miljoonan joukkueella. Summan kaventuminen selittyy lähes kokonaan Kazaniin siirtyneen Jarkko Immosen palkkakuluilla.

- Tietysti varaudumme reagoimaan pelaajarintamalla tarvittaessa nopeastikin. Meillä on aikaa operoida tammikuun loppuun asti, Seppänen muistutti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.