Tappio himmensi Selänteen ennätysmaalien loistetta

Nousu kärkeen jääkiekon NHL-liigan suomalaispelaajien runkosarjamaalien kaikkien aikojen tilastossa jäi laihaksi lohduksi Teemu Selänteelle, kun Anaheim Ducks hävisi taistelupelin kotihallissaan Vancouverille 4–5. Ottelu venyi voittolaukauksille.

– Jättäisin mieluusti nämä pisteet ottamatta, jos se antaisi meille mahdollisuuden (jatkopaikkaan), Selänne totesi joukkueensa kotisivuilla.

Selänne ja Saku Koivu kokosivat kumpikin tehot 2+1 tasaisessa ottelussa. Tappio kavensi Ducksin mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin lähes olemattomiin.

Voittolaukaustaistossa Vancouverin Kyle Wellwood ja ottelun ratkaisijaksi noussut Pavol Demitra onnistuivat ohittamaan Ducks-maalivahti Curtis McElhinneyn. Anaheimin Corey Perry onnistui maalinteossa, Selänne ja Bobby Ryan eivät.

Koivu vei ottelun jatkoajalle 4–4-maalilla.

Selänteellä on nyt koossa koko NHL-uraltaan 603 maalia. Aiempi suomalaispelaajien ennätys oli hänen ja Jari Kurrin nimissä ollut 601 maalia. Eurooppalaisista Selänne on kaikkien aikojen tilaston kakkonen. Hänen edellään on tshekki Jaromir Jagr 646 runkosarjamaalilla.