Tappio himmensi Selänteen ennätysmaalien loistetta

Nousu kärkeen jääkiekon NHL-liigan suomalaispelaajien runkosarjamaalien kaikkien aikojen tilastossa jäi laihaksi lohduksi Teemu Selänteelle, kun Anaheim Ducks hävisi taistelupelin kotihallissaan Vancouverille 4–5. Ottelu venyi voittolaukauksille.

– Jättäisin mieluusti nämä pisteet ottamatta, jos se antaisi meille mahdollisuuden (jatkopaikkaan), Selänne totesi joukkueensa kotisivuilla.

Selänne ja Saku Koivu kokosivat kumpikin tehot 2+1 tasaisessa ottelussa. Tappio kavensi Ducksin mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin lähes olemattomiin.

Voittolaukaustaistossa Vancouverin Kyle Wellwood ja ottelun ratkaisijaksi noussut Pavol Demitra onnistuivat ohittamaan Ducks-maalivahti Curtis McElhinneyn. Anaheimin Corey Perry onnistui maalinteossa, Selänne ja Bobby Ryan eivät.

Koivu vei ottelun jatkoajalle 4–4-maalilla.

Selänteellä on nyt koossa koko NHL-uraltaan 603 maalia. Aiempi suomalaispelaajien ennätys oli hänen ja Jari Kurrin nimissä ollut 601 maalia. Eurooppalaisista Selänne on kaikkien aikojen tilaston kakkonen. Hänen edellään on tshekki Jaromir Jagr 646 runkosarjamaalilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.