Tappioasema yhä tuntematon JYPille - Lohkovoitto haarukassa lauantaina

JYPin retki helteiseen Wieniin ei tarjonnut mitään varsinaista jääkiekkoilullista ilotulitusta, mutta kolme pistettä kuitenkin. Näin hurrikaaniryhmä jatkaa kolmen kierroksen jälkeen CHL:n C-lohkon kärkipaikalla puhtaalla pelillä.

Esitys oli JYPin tämän syksyn tahmein harjoitusottelutkin mukaan lukien, mutta omaa kieltään joukkueen tekemisestä kertoo se, että siitä huolimatta irtosi voitto. Kahdessa harjoitusottelussaan ja kolmessa CHL-matsissa JYP ei ole vielä kertaakaan ollut tappioasemassa.

Avauserän tarina oli kovin samankaltainen kuin joukkueiden sunnuntain kohtaamisessa Hippoksella. Capitals ei pystynyt kasaamaan käytännössä minkäänlaisia hyökkäyspelin aineksia hurrikaanin puristuksessa. JYP puolestaan jätti toivomisen varaa maalinteon tehokkuudessa, esimerkiksi Jani Tuppuraisella oli parikin erinomaista tonttia. Ottelun ensimmäisen maalin JYP toki räpsäytti jo reilun kolmen minuutin jälkeen.

Joonas Nättinen voitti aloituksen ja Henri Kanninen latasi 1-0 kentän pienimmän miehen Jerry Turkulaisen hääriessä maskimiehenä. Erän lopulla JYP sai hieroa minuutin ja 21 sekuntia viidellä kolmea vastaan, mutta homma meni täysin virkkaamiseksi.

Miljoonan euron ylivoima osui

Jo toinen erä oli aavistuksen unelias ja kolmas puolestaan millä tahansa mittarilla JYPin tämän loppukesän heikoin. Silti joukkue roikkui voitossa väkisin kiinni ja täräytti lopulta tarvittavat maalit.

Hurrikaani oli päätöserän ensimmäisen kympin täysin helisemässä, kunnes Patrick Peter komennettiin kahden minuutin kiinnipitämisjäähylle Valtteri Hotakaisen liian aktiivisesta koskettelusta.

Seuranneen ylivoiman alkajaisiksi Mikko Kalteva lahjoitti läpiajon Taylor Vauselle, mutta Jussi Olkinuora poimi kiekon talteen. Hetkeä myöhemmin JYPin "miljoonan euron ylivoima" räpsäytti vihdoin viimein kiekon reppuun, kun Juuso Puustinen ohjasi Jani Tuppuraisen syötöstä 2-0.

Immosen kotikonnuille

Capitals sai viimeisen oljenkorren hyppysiinsä kuusi ja puoli minuuttia ennen loppua Micke Saaren kaksiminuuttisen myötä, mutta kuudella neljää vastaan -riski kostautui nopeasti. Kapteeni J-P Hytönen nosti rystypuolelta oman alueen kulmasta 0-3.

Sascha Bauer pilasi Olkinuoran nollapelin 17 sekuntia ennen loppua, mutta osuma oli korkeintaan laiha lohtu kotijoukkueelle.

JYPin seuraava CHL-vääntö on vuorossa lauantaina, kun se kyläilee Jarkko Immosen kahden edelliskauden kotikonnuilla Zugissa. Kolmen pisteen voitto ottelusta sinetöisi lohkovoiton hurrikaanipaidoille ennen lokakuussa pelattavaa kahta viimeistä kamppailua valkovenäläistä Neman Grodnoa vastaan.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .