Tarkka ja taktinen peli jatkuu - Voittaako "heikompi" taas?

Kolmessa aiemmassa kamppailussa pelillisesti kehnompi joukkue on voittanut joka kerta.

ASETELMA: Ottelusarjan luonne on toistaiseksi ollut merkillinen. Jokaisessa kamppailussa joukkue, joka on ollut kokonaisuutena pelillisesti parempi, on hävinnyt. Se on asia, joka tuntuu sopivan selviytymistarnoista kautensa kirjoittaneelle JYPille. Hurrikaanipoppoo päästi lauantaina kismittävästi 3-3 -tasoituksen vain 18 sekuntia ennen loppua, mutta kiskoi kuitenkin jatkoajalla voittomaalin Ossi Ikosen voimin.

Kolmannen kamppailun ratkaisu oli hurrikaanipaidoille toinen jatkoaikavoitto vajaan vuorokauden sisään. Ylityöt ovat sopineet pudotuspeleissä JYPille jo vuosia. Keväästä 2012 lähtien joukkue on pelannut 16 jatkoaikakamppailua ja voittanut niistä 13. Saldoa ei juuri voi kuvata muulla sanalla kuin häkellyttävä.

Pelin luonne tuskin radikaalisti muuttuu neljännessäkään kohtaamisessa. Tarkka ja taktinen tahkoaminen jatkuu ja jokaisen virheen hinta on kallis. Rivakkaa, lapasesta lähtevää pudotuspelikiekkoa tuskin vieläkään nähdään.

HIFK saa illan otteluun takaisin pelikieltonsa lusineen Juhani Tyrväisen, joka ottaa paikkansa ykkösketjun keskeltä. Jerry Ahtola putoaa kokoonpanon ulkopuolelle ja stadilaiset ovat myös uusineet pakkiparinsa kauttaaltaan. Myös aloittava maalivahti vaihtuu, kun Kevn Lankinen palaa kustannuspaikalleen.

JYPin ainoa kokoonpanomuutos on Jaakko Jokisen nousu ykköspariin Juuso Vainion tilalle.

ARVIO: Riemukas tasoitus ja sitä seurannut jatkoaikatappio raastoivat taatusti HIFK:ta lauantaina, mutta on enää muisto vain. Sen perusteella voisi silti ounastella jonkinlaista henkistä etulyöntiasemaa JYPille, mutta ottelusarja on ollut arvaamaton. Kolmas peräkkäinen jatkoaika ei ole ollenkaan poissuljettu vaihtoehto. Sinne lähdetään 2-2 tai 3-3 -lukemista, vaan voittajaa on mahdoton ennakoida.

SEURAA HEITÄ: Jaakko Jokinen JYPin ykköspakkiparissa on mielenkiintoinen nimi. Kaksi vuotta sitten tulokaskauttaan pelannut puolustaja riuhtoi puolivälierissä SaiPaa vastaan ihan kelvollisia esityksiä, mutta välierissä HIFK:n kynsissä Jokinen oli jatkuvasti pulassa. Ilta näyttää, kuinka maailman kiltein yli 190-senttinen pakki pärjää tällä kertaa.

Sentterikalustossa jos jossain on HIFK antanut JYPille tasoitusta. Nyt tilanne helpottuu punapaitojen osalta, kun kuuden ottelun pelikieltonsa sovittanut Juhani Tyrväinen palaa ruotuun. Runkosarjassa Tyrväinen oli joukkueensa toiseksi tehokkain peaaja saldolla 13+25=38.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .