"Tartu hetkeen" on oiva neuvo – JYP tarrasi myös finaalipaikkaan

"Tartu hetkeen" on kelpo neuvo elämässä ylipäätään ja vielä parempi se on jääkiekossa. JYP teki juuri näin CHL-välierän ensimmäisen osaottelun toisessa erässä ja kaapaisi sen ansiosta 4-2 -voiton.

Hurrikaaniryhmä jäi avauserässä pelillisesti jyrän alle, mutta selvityi sessiosta ainoastaan yhdellä takaiskulla. Toisessa erässä nähtiin sitten tämä niin usein legendaarinen momentum tahi kulminaatiopiste.

Reilun kuuden minuutin pelin jälkeen Robert Rooba petasi itselleen paikan B-pisteelle vahvalla luistelulla ja latasi ylänurkkaan 1-1. Heti perään JYP tappoi Jani Tuppuraisen huitomisjäähyn ja sitten alkoi tapahtua.

Ensin David Musil lähti istumaan väkivaltaisuudesta ja seuranneen ylivoiman aikana Bohumil Jank taklasi osittain selkäpuolelta Jani Tuppuraista. Päätuomareiden Mikael Nordin ja Benjamin Hoppen tuomio oli ylimitoitetun kova: 2+2 minuuttia laitataklauksesta.

Kotoisilla liigajäillä tilanteesta tuskin olisi puhallettu edes kaksiminuuttista. Tilanteen "uhri" Tuppurainen oli samaa mieltä.

- Tuomarit viheltävät miten viheltävät. Eihän siitä olisi tarvinnut jäähyä antaa, ei ainakaan 2+2 -minuuttista, tuumasi hän rehdisti ottelun ratkaisuhetkistä.

- Joskus tulee näitä ja joskus jää jotain viheltämättä. Sellaista on jääkiekko, Tuppurainen lisäsi.

Veteraani heilutti verkkoa

JYP ei moista toki murehtinut, vaan hyödynsi ylivoimansa armotta. Konkaripakki Mikko Mäenpää osui ensin viidellä kolmea vastaan ja vajaat kaksi minuuttia myöhemmin viidellä neljää vastaan. 24 sekuntia Mäenpään jälkimmäisen maalin jälkeen Janne Kolehmainen ohjasi vielä 4-1.

JYP oli taikonut maalin tappioaseman kahdeksassa minuutissa kolmen maalin johtoasemaksi.

- Kivahan se on maaleja tehdä, mutta voittaminen on tietysti se tärkeämpi juttu, Mäenpää myhäili.

- Virolaisvahvistus Raivo Rebound teki kummassakin osumassa maalin edessä loistavaa työtä, hän viittasi Rooban haalarihommiin JYP-ylivoimassa.

Kolmannen erän alussa iski klassinen johtoasemasssa passivoituminen ja riskillä kavennusta hakenut Trinec kavensi 4-2:een Slovakian maajoukkuehyökkääjä Tomas Marcinkon maalilla, mutta sen lähemmäksi vierasjoukkue ei enää päässyt.

- Ensimmäisessä erässä oltiin vähän varovaisia, mutta sitten kun uskallettiin nostaa sitä omaa aktiivisuutta ja mennä niihin oikeisiin väleihin, alkoi peli löytyä. Ylivoimapelaamiseen olen todella tyytyväinen, päävalmentaja Marko Virtanen summasi.

- Sellainen joukkue oli vastassa kuin odotettiinkin. (Puolivälierissä kohdatun) Brnon kaltainen, mutta vielä vähän vaarallisempi ja todella liukasjalkainen, hän lisäsi.

Liberec ja Växjö tasatahdissa

CHL:n välierissä jatkopaikka ratkaistaan aiempien pudotuspelikierrosten tapaan kahden ottelun yhteistuloksella ilman vierasmaalisääntöä. Toinen osaottelu pelataan ensi viikon tiistaina Trinecissä.

- Kyllä sen tietää, mitä sieltä on tulossa. Vastustaja on vielä piirun aktiivisempi ja vaarallisempi kotikaukalossaan, Virtanen tiesi.

JYPin tai Trinecin finaalivastustaja tulee otteluparista Liberec-Växjö, jonka ensimmäinen kohtaaminen päättyi lukemiin 1-1. Mikäli JYP ja Liberec etenevät finaaliin, se pelataan Hippoksella. Päivämäärä on 6. helmikuuta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .