Tasaista vääntöä läntisessä Böömissä - Nyt ei ole varaa hieroa

Hurrikaanipaidat mittaavat kauden toisessa CHL-kamppailussaan viime Tshekin liigan runkosarjan voittaneen HC Pilsenin.

ASETELMA: JYPin CHL-avaus Banska Bystricassa torstaina meni lopulta suorastaan ylikävelyksi, kun numerot kirjattiin 1-6. Vastustaja ei ollut kummoinenkaan, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että hurrikaaniryhmä pelasi vuodenaikaan nähden hyvinkin tasapainoisen 60-minuuttisen. Jos jonkin kauneusvirheen haluaa väkisin hakea, niin olkoon se ylivoimamaalien puute.

Nyt vastustaja on täysin eri kategorian joukkue. Viime kaudella Tshekin Extraligan runkosarjan voittanut HC Pilsen kohtasi torstain avausottelussaan Luganon ja kampesi tiukassa kamppailussa Sveitsin viime kevään hopeajoukkueen tonttiin 3-2. Pelifilosofiallisesti Pilsen on suunnilleen samaa maata Banska Bystrican kanssa, mutta sen materiaali on laadukkaampi ja joukkue pysyy paremmin kiekossa.

Hurrikaanipaitoja vastassa on myös erittäin kokenut joukkue, jonka keski-ikä (27,08) on jopa korkeampi kuin veteraanipitoisen JYPin (26,45). Yli kolmekymppisiä on mukana kahdeksan ja neljän kympin päälle kurkottaa 41-vuotias Ondrej Kratena, joka juhli Suomen mestaruutta Kärpissä kymmenen vuotta sitten.

Hurrikaanipaitojen kokoonpanossa ei liene radikaaleja muutoksia, torjuntavuoron saanee tällä kertaa Joona Voutilainen.

ARVIO: Ellei ihmeitä tapahdu, läntisen Böömin lauantai-illassa nähdään tasainen vääntö. Pisteet ovat kullanarvoisia, kun joku kolmikosta JYP, Pilsen ja Lugano jää aikanaan ulos CHL:n pudotuspeleistä. Se tarkoittaa melkoisen kovan joukkueen karsiutumista. 2-2 -lukemissa ylitöihin.

SEURAA HEITÄ: JYPin ykkösylivoima Eric Perrin - J-P Hytönen - Jani Tuppurainen - Jarkko Immonen - Anttoni Honka hieroi torstaina pakkopeliään huolella. Ja nimenomaan hieroi. Viisikko näytti unohtaneen, että yv-maalia ei ole pakko tehdä takatolpalta tyhjiin häkellyttävän syöttömyllyn päätteeksi, vaan "rumemmatkin" lasketaan. No, Banska Bystricaa vastaan näyttävään kiekonsiirtelyyn oli varaa, nyt ei välttämättä ole.

Pilsenin pelaajat nappasivat viime kaudella kaksoisvoiton Extraligan pistepörssissä. Tälle kaudelle varakipparin paikalta kapteeniksi noussut Milan Gulas paukutti tehot 23+38=61 ja maalikuningas Tomas Mertl säesti saldolla 30+27=57. Tehosesonki vei Mertlin takaisin KHL:aan yhden kauden tauon jälkeen ja vei mennessään liki viidesosan joukkueensa maaleista. Kuka ne mättää nyt?

HC Pilsen-JYP alkaa kello 17.30.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .