Teemu Selänne on nyt Hockey Hall of Famen jäsen

Hän on Jari Kurrin jälkeen toinen suomalainen, joka aateloitiin virallisesti jääkiekon kunniagalleriaan.

Teemu Selänne on nyt virallisesti Hockey Hall of Famen jäsen, kerrotaan NHL-sivuilla. Selänne lisättiin jääkiekon kunniagalleriaan Toronton illassa.

Selänteen Hall of Fame -viikonloppu käynnistyi Torontossa perjantaina sormusseremonialla, jossa tämänvuotiset aateloitavat saivat Hall of Fame -sormuksensa.

Vuonna 2014 NHL-uransa lopettanut Selänne, 47, pääsi Hall of Fameen heti ensimmäisenä mahdollisena vuonna. Hän on Jari Kurrin jälkeen toinen suomalainen, joka aateloitiin virallisesti jääkiekon kunniagalleriaan.

– Hänet (Selänne) opittiin tuntemaan nimellä ”The Flash” ja tuskin kukaan osasi ajatella, että yksi sana kuvasi sitä ihmettä, joka hänestä tuli, suomalaiskiekkoilijasta todettiin, kun hänet esiteltiin HHOF:n toimesta.

Selänne keräsi NHL-urallaan 1 451 runkosarjaottelussa tehot 684+773=1457. Hän on 684 maalillaan kaikkien aikojen tilastossa sijalla 11.

Selänteen lisäksi tänä vuonna aateloitiin myös hänen hyvä ystävänsä ja Anaheim-vuosien tutkapari Paul Kariya, Dave Andreychuk, Mark Recchi ja Danielle Goyette.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.