Timanttisen kova kiekkopuhde Hippoksella – JYP-tähti silti kriittisenä

Maalit ovat toki jääkiekopelin suola, mutta yhdenkin osuman sisältänyt iltapuhde voi olla erinomaisen viihdyttävä ja laadukas. Sellainen oli JYPin ensimmäinen kamppailu vuonna 2018, kun Hippoksella vieraili Tappara.

JYP oli alusta lähtien vahva, mutta osa viimeistely-yrityksistä jäi vähän heppoisiksi ja niissä laadukkaammissa liekehti Tappara-vahti Dominik Hrachovina. Jarkko Immonen nosti 1-0 ajassa 24.32 ja se riitti tällä kertaa voittoon.

– Nolla päästettyä on tietysti positiivinen asia, mutta laadukkaammin olisi pitänyt pystyä viimeistelemään, Immonen totesi.

– Kolmeen pisteeseen voidaan tietysti olla tyytyväisiä ja nollaan päästettyyn maaliin. Laadukas joukkue oli vastassa, Immonen lisäsi.

Maalintekijä Immosen ohella JYPistä on toki syytä nostaa esiin vaikkapa maalivahti Jussi Olkinuora. Virkaveli Hrachovina oli varsinkin kaksi ensimäistä erää selkeästi työllistetympi, mutta nollapeli on aina nollapeli.

– Tasainen peli. Se on aina hieno suoritus, kun nollan pystyy pitämään, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen sanoi.

– Kumpikin on joukkue kärjessä kuntopuntarissa, se kertoo jo paljon ja näkyi tänään. Yritettiin pitää meidän omista hyvistä ominaisuuksista kiinni, pyöritteli Virtanen, jonka joukkue nappasi jo kuudennen voittonsa putkeen.

Immosta jäi kismittämään kolmas erä, jonka laukaukset Tappara voitti peräti 26-12.

– Ihan turhaan passivoiduttiin siinä ja annettiin Tapparan hyökätä, Immonen tukisti.

Missä Puustinen, missä Mäenpää?

Mutta oli miten oli, Hippoksen keskiviikkoillassa nähtiin viimeisen päälle laatulätkää. Pelin vaatimustaso ei SM-liigajäillä kovin paljon tätä korkeammalle nouse.

– Oli kyllä oikeasti kova peli. Yksilötasolla sai mitata, mitä se kova pelaaminen on. Tämä oli esimerkiksi Anttoni Hongalle ja Anton Stråkalle rahaa pankkiin, Virtanen myhäili nuorisokaartiinsa viitaten.

Päävastuun puolustustaistelusta kantoi tietysti konkariosasto. Esimerkiksi Hongan peliaika jäi reiluun kahdeksaan minuuttiin, Stråka pelasi noin minuutin enemmän. Kokeneista hyökkäyspään konnista Immonen, J-P Hytönen ja Jani Tuppurainen kirjauttivat jokainen yli 19 minuutin peliajat. Puolustuksen urakkamiehistä Mikko Kuukka huhki lähes 21 minuuttia, kaimansa Kalteva sekuntia vaille 20.

– Puolustamme tällä hetkellä paremmin kuin aiemmin kaudella. Sitä kautta päästään riistoihin ja pystytään luomaan maalipaikkoja. Ei tämä vieläkään valmista ole, mutta suunta on koko ajan oikea, Immonen luonnehti JYPin pelillistä tilaa.

Hurrikaanipaitojen kokoonpanosta puuttuivat joukkueen paras maalintekijä Juuso Puustinen sekä joukkueen toiseksi tehokkain puolustaja Mikko Mäenpää. Kakkosvalmentaja Jukka Ahvenjärvi totesi ennen ottelua kaksikon olevan sivussa varotoimenpiteenä, mutta päävalmentaja Virtaselta ei silti paluuennustetta hellinnyt.

– Ei pysty kummankaan tilanteesta sanomaan sen tarkemmin. Lähipäivät näyttävät, Virtanen linjasi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .