Toimitusjohtaja: TPS ei enää katso asioita sormien läpi

Miika Elomosta tuli tiistaina toinen TPS:stä tällä kaudella potkut saanut päävalmentaja. Elomo korvasi Kai Suikkasen marraskuussa, mutta hänen alaisuudessaan TPS sukelsi jääkiekkoliigan sarjataulukossa entistä syvemmälle.

Toimitusjohtaja Mika Eskola kommentoi TPS:n tiedotteessa, etteivät Elomon ja seuran arvot kohdanneet. Kun STT tiedusteli tarkennusta lausuntoon, Eskola aloitti vastaamalla kysymykseen kysymyksellä.

– Näetkö, että tämä olisi ollut Tepsin ja sen urheilutoiminnan arvojen mukaista yleisesti ottaen?

Erottamisen ajankohta on sikäli erikoinen, että TPS oli juuri voittanut kaksi ottelua peräkkäin 13 ottelun tappioputken jälkeen.

– Arvot ovat paljon suurempia asioita kuin yksittäiset voitot. Jos olisi kaksi tappiota, ei päätöstä olisi tehty senkään perusteella, Eskola toteaa.

– Seuran pitää olla sellainen, johon on helppo samastua, oli sitten kannattaja, juniori, yhteistyökumppani tai legenda, seuran entinen pelaaja. Miikan kanssa ajatukset arvopohjassa ovat eronneet niin, etten koe, että voisimme jatkaa.

Ilta-Sanomat uutisoi maanantaina, että Elomo oli lauantaiyönä osallisena ravintolakäsirysyssä, joskin vain sovittelijana. Miten se vaikutti potkupäätökseen?

– Kyllä tämä on kokonaisuus. En lähde katsomaan yksittäistapauksia, Eskola vastaa.

– Ajatuksena on, että Tepsissä on aiemmin katsottu tehtyjä asioita sormien läpi, mutta minä en aio tulevaisuudessakaan tehdä niin.

"Elomolla loistava tulevaisuus"

Loppukauden valmennusvastuun TPS:ssä kantaa Jarno Pikkarainen. Hän valmensi viimeksi Mestiksen Jukureita menestyksekkäästi, mutta pesti päättyi potkuihin hänen käytyä joukkueensa pelaajaan käsiksi yökerhossa.

– Olen kyllä kuullut siitä, Eskola kertoo.

– Jos joku on hölmöillyt jossain aikaisemmin, niin tuskin sillä on pelin kanssa tekemistä. Tuskin Miika Elomonkaan tapauksessa. Miikalla on todennäköisesti loistava tulevaisuus valmentajana, mutta onko se Tepsissä vai muualla, sitä en tiedä.

Eskola ei sulje pois sitä, että Elomo jatkaisi TPS:n organisaatiossa muissa tehtävissä.

– Keskustelemme siitä ihan rauhassa, nokakkain. Tässä ei ole mitään riitaa. Olemme keskustelleet nämä asiat ihan rauhallisesti.

TPS:n ensi kauden päävalmentaja on Ari-Pekka Selin. Pikkarainen on yksi apuvalmentajista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Elomokin sai lähteä TPS:stä