Runkosarjan päätöspelillä ei merkitystä - JYPin sentteritrio vetää henkeä

Viimeisen kotiottelunsa tyylikkäästi voittaneen Bluesin toinen jalka on varmasti jo saunaillassa.

ASETELMA: Bluesin taivalta tämän kauden SM-liigassa on seurattu lähinnä säälin- ja kauhun sekaisin tuntein. Ei siksi, että joukkueen kulloisessakin suorittamisessa suhteutettuna pelaajamateriaaliin olisi ollut mitään vikaa, vaan siksi, että taustalla vene on vuotanut melkoisen railakkaasti. Päteviä äyskäröijiä ei sille puolelle ole juuri ollut tarjolla.

Puolentoista miljoonan pelaajabudjetti on leikattu kauden aikana alle puoleen ja kun runkosarja tänään päättyy, on Bluesin kokoonpanossa vain reilu kentällinen pelaajia, jotka kuuluivat suunnitelmiin puoli vuotta sitten, kun runkosarja starttasi.

Blues tarvitsee tiettävästi noin puoli miljoonaa euroa selvää setelirahaa ensi maanantaiksi välttääkseen konkurssin. Toiminnan jatkamiseen valuuttaa vaaditaan huomattavasti enemmän. On siis hyvinkin mahdollista, että tänään Hippoksella nähdään nykymuotoisen Bluesin viimeinen ottelu SM-liigassa. Silti lienee todennäköistä, että liigakiekkoilu Espoossa kuitenkin jatkuu, konkurssin jälkeen tai ilman sitä. Takavuosien mesenaatti Jussi Salonoja astunee rahasäkkeineen jälleen esiin.

Sarjataulukon kannalta ottelulla ei ole tuon taivaallista merkitystä. Blues avitti maaanantaina JYPiä voittamalla viimeisessä kotiottelussaan SaiPan ja kun JYP hoiti oman hommansa tiistaina Oulussa, on hurrikaaniryhmä varmuudella neljäs. Junioripitoisen Bluesin jääminen hännänhuipuksi puolestaan varmistui jo hyvän aikaa sitten.

Ottelun merkityksettömyys näkyy myös JYPin kokoonpanossa. Pitkäaikaispotilaiden Sami Nikun, Valtteri Kemiläisen ja Juuso Vainion ohella poissa kokoonpanosta ovat Joonas Nättinen, Mikko Luoma, Henri Kanninen ja Miika Lahti sekä tiistain Kärpät-ottelun kesken jättänyt Anssi Löfman. Sivussa on siis peräti kolme keskushyökkääjää. Marraskuussa loukkaantunut puolustaja Olli Aitola puolestaan palaa kokoonpanoon liki neljän kuukauden tauon jälkeen.

ARVIO: Viimeisen kotiottelunsa tyylikkäästi voittaneen Bluesin toinen jalka on varmasti jo saunaillassa. Pientä virkistysiltamaa ehtii JYPkin vielä viettää, sillä puolivälierät SaiPaa vastaan alkavat ensi viikon perjantaina. Nähdäänkö rennonletkeää pihapelilätkää vai väkinäistä pakkopullan mussuttamista, kas siinäpä kysymys. Jos ensin mainittua, niin maaleja voi olla tarjolla yllättävänkin paljon. JYP voittanee joka tapauksessa 2-3 osuman marginaalilla.

SEURAA HEITÄ: Tulokashyökkääjä Joel Sund rouhii JYPin pihviketjussa yhdessä Darryl Boycen ja Janne Kolehmaisen kanssa. Kun koko hyökkäyskalusto on käytössä, on Sundin pelipaikka kiven alla. Silti romuluinen hyökkääjä on profiililtaan nimenomaan playoff-mallin pelaaja: painava taklaaja, repijä, raastaja ja armoitettu hämmentäjä. Illan ottelu on Sundille uran 25. SM-liigassa, jokohan napsahtaisi avausmaali?

Kiekollisesti etevä Blues-pakki Veeti Vainio debytoi liigassa jo viime kaudella vain 17-vuotiaana. Päättyvä kausi alkoi sairastuvan puolella ja Vainio pääsi pelipuuhiin vasta loka-marraskuun vaihteessa, joten todellinen läpimurto liigaympyröihin jäi odottamaan hamaan tulevaisuuteen. Kauden 29 ottelun saldo on 0+3, kuuden ottelun mestiskomennus KeuPaan tuotti tehot 1+4. Alajärven Ankkureiden pesislegendan Vesa Vainion poika oli kuuleman mukaan pienenä kova JYP-fani ja hurrikaanipaitojen otteita käytiin katsomassa Alajärveltä asti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko joka päivä 15 eur. / 3 kk kestotilauksena

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .