Tolvanen aloitti KHL-pelit hattutempulla

Jokerien kausi alkoi komealla 6-1-vierasvoitolla Minskissä.

Helsingin Jokerit avasi KHL-kautensa voitokkaasti keskiviikkona Valko-Venäjän Minskissä. Jokerit kukisti Minskin Dinamon maalein 6–1 (2–0, 0–1, 4–0). Jokereiden maalintekijöinä kunnostautuivat Brian O'Neill, Niklas Jensen, Peter Regin ja Eeli Tolvanen kolmesti.

Vasta 18-vuotias Tolvanen aloitti siis KHL-uransa hattutempulla.

Jokerit pääsi peliin mukavasti, kun O'Neill ja Jensen onnistuivat tekemään avauserässä kaksi ylivoimamaalia. Toisesta erästä tuli hankalampi. Kotijoukkue paransi peliään ja sai yhä paremmin otetta, kun Quinton Howden onnistui yllättämään Jokerien maalivahdin Ryan Zapolskin.

Päätöserässä Jokerit sai pelin uudestaan kontrolliin, ja Tolvanen aloitti maalikarkelonsa joi toisella peliminuutilla. Nuorukainen hyödynsi tekopaikoissa tarkkaa ja nopeaa laukaustaan, jolla hän sai Minskin maalivahdin Jhonas Enrothin näyttämään avuttomalta.

Jokerien viisikkopeli oli vastustajaa laadukkaampaa. Maalivahti Zapolski oli hyvä kahdessa erässä. Päätöserässä hän jäi lähes työttömäksi, kun kotijoukkue menetti otteensa Tolvasen ja Reginin osumien jälkeen.

 

Tolvanen ylitti odotukset

 

Sensaatiomaisesti KHL-uransa avannut Tolvanen on Espoon Bluesin kasvatti, joka on jo todistanut maalintekotaitonsa nuorten SM-sarjoissa sekä nuorten ikäluokkien maajoukkueissa 16-vuotiaista kaksikymppisiin.

Tolvanen pelasi kaksi edelliskautta Yhdysvaltain USHL-junioriliigaa. Hän teki ensimmäisellä kaudellan Sioux City Musketersissa 17 maalia ja viime kaudella 30 maalia 52 ottelussa.

KHL-debyytissä Tolvasen saldo oli kolme maalia ja syöttöpiste.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.