Trinecin pesukone pesi ja linkosi - JYP selvisi yhdellä takaiskulla

1. erä

JYP oli heti alkuun ujo ja arka. Trinec ennätti rakentaa reiluun kahteen minuuttiin puolenkymmentä maalipaikkaa ja Martin Ruzicka iskeä kotijoukkueen 1-0 -johtoon ennen kuin JYP oli saanut kiekkoa kunnolla edes hyökkäysalueelleen. Jussi Olkinuora ennätti poimia muutaman "pelin pelastajan", mutta johtomaalille hän ei voinut mitään, kun Ruzicka pääsi takomaan paraatipaikalta.

Muutama minuutti Trinecin johtomaalin jälkeen JYP pääsi ylivoimalle, mutta hurrikaanipaidoilla oli suuria vaikeuksia pitää painetta hyökkäyspäässä. Mikko Kaltevan suupaisu B-pisteiden välistä jäi ainoaksi varsinaiseksi laukaukseksi ylivoimalla.

Kolmisen minuuttia ylivoiman jälkeen kuitenkin räpsähti. Jarkko Immonen haastoi yhdellä kolmea vastaan, kiepautti kiekon seuraavasta aallosta tulleelle Juuso Vainiolle, joka sivalsi "pelin vastaisesti" 1-1 -tasoituksen. Vainion osuma sulatti selkeästi JYPin jäisyyttä ja hurrikaaniryhmä sai juonesta paremmin kiinni, vaikka joutuikin nopeasti maalin jälkeen alivoimalle.

Reilut kaksi minuuttia ennen erän loppua kolahti uudelleen suorahyökkäyksestä ylivoimalla. Kapteeni J-P Hytösen klassinen takapatjakuti kimposi Trinec-vahti Simon Hrubecin suojuksista Jarkko Immoselle, joka sivalti liki tyhjään rysään JYPin 2-1 -johtolukemat. Kokonaistilanteessa JYP johtaa nyt 6-3.

2. erä

Toinen erä starttasi ensimmäisen tapaan, kotijoukkue vei peliä ja JYPin osa oli olla vietävänä. Nolan Yonkmanin erän alkupuolen huitomisjäähyn joukkue selvitti, mutta hetki sen jälkeen ropisi tasakentällisin, kun Michal Kovarcik voitti Mikko Mäenpään maalin edustan väännössä ja törkki 2-2 -tasoituksen.

Tovi maalin jälkeen JYPille tuomittiin viiden minuutin sisään kaksi kahden minuutin rangaistusta, mutta tasatilanen säilyi taulussa Trinecin huippuvaarallisesta ylivoimasta huolimatta. Pelillisesti JYP oli keskimmäisen kaksikymmenminuuttisen ajan huomattavasti pahemmassa sillassa kuin ensimmäisessä erässä, mutta erätauolle lähdettiin silti 2-2 -tasalukemissa. Kokonaistilanteessa JYP johtaa 6-4.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .