Tshekki jäähyili kotiyleisönsä edessä – ylivoimaosumat karttoivat Leijonia

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue taipui torstaina EHT-turnauksen ottelussa Pardubicessä Tshekille 1–3.  Ottelu kulminoitui Tshekin lukuisiin rangaistuksiin, mutta Leijonat ei onnistunut iskemään osumia ylivoimalla lainkaan.

Pelkästään toisessa erässä kotiyleisön edessä luistellut Tshekki kulutti rangaistusaitiota viidesti. Kaikkiaan tshekkiläispelaajille tuomittiin yhdeksän kahden minuutin rangaistusta.

– Yksi-kaksi maalia pitäisi saada, jos noin paljon on ylivoimaa. MM-kisoihin on vielä aikaa, ja saamme hinkattua kuviot kuntoon, hyökkääjä Toni Rajala sanoi Ylen haastattelussa.

Kun Suomi ei onnistunut hyödyntämään ylivoimaansa, näytti Tshekki, miten pakkopelissä toimitaan.

Sekä Filip Zadinan 1–0- että Dmitrij Jaskinin 2–1-maali syntyivät Suomen ollessa alivoimainen. Hieman toisenlaisella käsikirjoituksella Jaskin olisi saattanut olla pelin antisankari, sillä hän viihtyi rangaistusaitiossa kolmeen eri otteeseen.

Suomen ainoan maalin laukoi kakkosketjun keskushyökkääjä Antti Suomela ottelun avauserässä, ja se tasoitti pelin 1–1:een. Kotimaisen liigan pisterohmu pääsi etenemään vasemmalta laidalta vapaasti ja niittasi kiekon Tshekin häkkiin. Syöttöpisteen maaliin sai Kristian Näkyvä.

Tshekin 3–1-osuma syntyi tyhjään verkkoon Andrej Nestrasilin lavasta.

Suomen maalilla pelasi Eero Kilpeläinen, joka oli kiekon tiellä 30 kertaa. Puolustaja Henri Jokiharju, 18, debytoi ottelussa miesten maajoukkuetasolla.

Suomi kohtaa Tshekin EHT-turnauksessa lauantaina Venäjän ja sunnuntaina Ruotsin.