Tuomo Ruudulle maali - Toronton ahdinko syvenee

Jääkiekon NHL:ssä Tuomo Ruutu teki maalin, kun hänen joukkueensa New Jersey voitti kotonaan Toronton lukemin 4-1. Ruutu laittoi paluukiekon rystyllä verkkoon ottelun ensimmäisessä erässä.

Maali oli Ruudulle kauden kuudes. Suomalaishyökkääjä on ollut joukkueensa kokoonpanossa lähes jokaisessa kauden ottelussa, mutta saanut niukasti peliminuutteja. Edellisen maalin Ruutu teki marraskuussa.

Ottelun hahmo oli New Jerseyn tshekkihyökkääjä Patrik Elias, joka teki NHL-uransa 400. maalin.

- Olen ehdottomasti ylpeä. Olen ylpeä siitä, että tein sen yhdessä seurassa, Elias, 38, sanoi NHL-sivuston mukaan.

Voitto oli New Jerseylle kolmas peräkkäin. Se on yltänyt vastaavaan kolmeen pelin voittoputkeen viimeksi lokakuussa. Joukkue on kymmenen pisteen päässä itälohkon pudotuspelipaikoista.

Torontolle puolestaan peli oli jo 11. peräkkäin ilman voittoa, ja sen on kirittävä kiinni 13 pisteen etumatka, ennen kuin voi tosissaan taistella pudotuspelipaikasta.

Joukkueen ainoan maalin tehnyt Tyler Bozak sanoi NHL-sivuston mukaan, että tappiokierre alkaa jo vaivata.

- Tämä on rankkaa. Aina pitäisi olla positiivinen, mutta kun asiat menevät näin, on vaikea pysyä positiivisena.

Toronton yritys New Jerseyä vastaan oli kovaa. Se voitti laukaukset lukemin 34-17.

Toronton Leo Komarov ei päässyt pelissä pisteille. Suomalaiselle kirjattiin tilastoihin yksi miinus, koska hän oli jäällä vastustajan maalin aikana. Lisäksi Komarov laukoi kerran ja taklasi kolmesti.

Patrick Kane sen sijaan oli pistepäällä, kun hänen joukkueensa Chicago otti 2-1-jatkoaikavoiton Winnipegistä. Amerikkalainen Kane teki Chicagon ensimmäisen maalin ja syötti toisen.

Kane nousi jakamaan NHL:n pistepörssin kärkipaikkaa yhdessä Philadelphian tshekkitähden Jakub Voracekin kanssa. Molemmilla on koossa 58 pistettä 52 ottelusta. Dallasin Tyler Seguin on vain pisteen kaksikosta jäljessä. Hänen takanaan hönkii Pittsburghin Sidney Crosby.

Suomalaisista paras pistemies on Tampan Valtteri Filppula 34 pisteellä. Liigan pistepörssissä hän on sijalla 73.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.