Työmiesten ankea joulukuu sai jatkoa

Joulukuun toisena päivänä Tapparaa lukemin 6–0 käkättimeen leiponeen JYPin joulukuusta piti ensitahtien perusteella tulla lahjarikas. Hippoksen maaliriehaa seurannut viikko on kuitenkin paljastanut, että pukin kontissa on hurrikaaninutuille varattuna muutakin kuin hunajaa.

Perjantai-iltana Jyrki Ahon luotsaama JYP kohtasi Espoossa Bluesin, jonka jyväskyläläiset olivat onnistuneet kauden neljässä aikaisemmassa ottelussa päihittämään vain kerran. Eikä perjantai-ilta tuonut muutosta asetelmaan, sillä espoolaiset jammailivat jälleen kerran mollisointuja hurrikaanipaitojen pukukoppiin.

Tasaväkisen kamppailun jälkeen Tapiolan areenan videokuutiolla komeilivatkin isäntien ansaitut voittolukemat 3–1 (1–0, 1–1, 1–0). Samalla tappio oli JYPille jo kolmas peräkkäinen.

Laiskottelusta JYP-leiriä ei kuitenkaan voi Espoon vierailusta syyttää, sillä vierasjoukkueen ilme oli ottelun ensi minuuteista lähtien työteliäs ja energinen. Ajoittain sininuttuisen kotijoukkueen pelaajat olivatkin jo pahannäköisessä liemessä.

– Kyllä me tänään taisteltiin ja pystyimme luomaan kaverille painetta. Mutta se ei riitä, meidän pitää pystyä jatkossa voittamaan tällaisia tasaisia kamppailuja, Aho summasi Nelonen Sport Pron haastattelussa.

Aho kiteyttikin JYPin tämän hetken ongelman osuvasti, sillä maalipaikkojen määrässä kumpikin osapuoli olisi voinut voittaa perjantain mittelön. Siinä missä Blues onnistui latomaan vähäisistä maalipaikoistaan kiekon pesään, vierasjoukkue tuskaili tehottomuutensa kanssa.

– Erityisesti ensimmäisen erän hyökkäyspelaaminen jää kaivelemaan. Meidän olisi pitänyt olla röyhkeämpiä. Kyllä me tarvitsemme jatkossa oikeisiin paikkoihin oikeanlaisia ratkaisuja, pettyneen oloinen JYP-luotsi analysoi.

”Pilen” herääminen

Kitkerästä lopputuloksesta huolimatta Blues-ottelu toi mukanaan myös positiivisia väläyksiä JYP-leiriin. Hyvä merkki on ainakin se, että lähes koko syksyn totaalisella kuutamoajelulla ollut Tuomas Pihlman alkaa päästä taas liigavauhtiin mukaan.

Silmiä hivelevän lennokasta ”Pilen” meno ei vielä perjantainakaan ollut, mutta voimahyökkääjän luistin kulkee selvästi peli peliltä pontevammin. Perjantaina raivoisa yritys palkittiin myös maalilla, joka oli Pihlmanille vasta toinen tällä kaudella. Edellisestä ehtikin kulua aikaa lähes kaksi ja puoli kuukautta.

Myös JYPin tuore tsekkihankinta Petr Hubacek osoitti lupaavia elkeitä Espoossa. 32-vuotias sentteri väläytteli mm. pariin otteeseen syöttötaitojaan ja teki ahkerasti töitä molempiin suuntiin. Illan saldona oli myös avauspiste JYP-paidassa, kun hän oli alustamassa Pihlmanin ylivoimaosumaa.

– Hän tekee paljon töitä kaukalossa ja on monella tapaa JYPin näköinen pelaaja. Kunhan hän pääsee vielä paremmin peliin mukaan, hänestä on meille vielä paljon hyötyä, Aho arveli.

Sotakirves esille

Perjantain ottelussa Blues aloitti maalinteon, kun kotijoukkue niittasi avausosuman ensimmäisen erän loppupuoliskolla. Ylivoimamaali merkittiin isäntien kipparille Toni Kähköselle, jonka luistimesta laatta löysi onnekkaasti JYP-maaliin.

Blues lisäsi johtoaan toisen erän puolivälissä, kun Roope Talaja pääsi sutaisemaan lähietäisyydeltä. Maanuoliainen sujahti JYP-vahti Joni Myllykosken puikoista helpohkosti sisään.

JYP kavensi vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Pihlmanin YV-maalilla, mutta maalia lähemmäksi jyväskyläläiset eivät enää päässeet. Loppulukemat iski Kähkönen, joka tuikkasi illan toisen osumansa tyhjiin punaviivan tuntumasta.

Blues-ottelun myötä JYPillä on jo kolme peräkkäistä tappiota vyöllään. Ennen maajoukkuetaukoa joukkue kohtaa vielä lauantaina kotijäällään Lukon, jolloin tappioputken katkaiseminen ei luulisi olevan täysi mahdottomuus.

– No nyt pitää kaivaa vihdoin se sotakirves esille. Jos tällainen työmäärä ei riitä, meidän on laitettava vielä enemmän likoon, Aho selvensi Lukko-ottelun taistelusuunnitelmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KalPan sarjajohto kasvoi, TPS haki voiton Helsingistä

TPS taas HIFK:ta parempi

Ruutu ja Väänänen hölmöilivät, Jokerit voitti silti

Lukon nelosketju tehoili HPK:n nurin

Ennätysmies Latvala lämäsi voittomaalin

SaiPa jäi KalPan jalkoihin kotijäällään

Tapparasta on tullut Ässien painajainen