Tyrväinen sai kuuden ottelun pelikiellon "törkeästä" mailaniskusta polveen

"Siitä aiheutuu erittäin merkittävä vakavan loukkaantumisen riski."

HIFK:n liigakiekkoilija Juhani Tyrväinen on määrätty kuuden ottelun pelikieltoon lauantain Kärpät-pelin seurauksena. Tyrväinen iski ottelun viimeisellä minuutilla poikittaisella mailalla Kärppien Kristian Vesalaista ensin kylkeen ja sen jälkeen polvitaipeeseen.

Liigan kurinpitodelegaation mukaan Tyrväinen vaaransi tarkoituksellisesti vastustajaa ja luonnehti iskua törkeäksi sekä jääkiekkoon kuulumattomaksi.

Tyrväinen sai tilanteesta kahden minuutin jäähyn, eikä otteluvalvoja raportoinut Tyrväisen iskua päävideotuomarille. Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi käytti kuitenkin oikeuttaan viedä tapaus Liigan kurinpitodelegaation käsiteltäväksi.

– Poikittainen mailan isku vastustajan polveen on törkeä eikä kuulu millään tavoin jääkiekkoon ja siitä aiheutuu erittäin merkittävä vakavan loukkaantumisen riski, kurinpitodelegaatio perusteli päätöstään.

Vesalainen ei loukkaantunut tilanteessa. Tyrväisellä ei ole kurinpidossa huomioitavia aiempia rangaistuksia.

Tyrväisen teko herätti heti tuoreeltaan reaktioita sosiaalisessa mediassa.

– Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme, jääkiekon pelaajayhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja kokoomuksen kansanedustaja, entinen maajoukkuemaalivahti Sinuhe Wallinheimo kirjoitti Twitterissä lauantaina.

Kiekkoa silmille

Tyrväinen, 27, on pelikiellossa HIFK:n kolmessa jäljellä olevassa runkosarjan ottelussa ja HIFK:n kolmessa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa. Tyrväinen on tällä kaudella pelannut 54 liigaottelua ja kerännyt niissä tehopisteet 13+25. Jäähyminuutteja hän on kerännyt tällä kaudella uransa korkeimman määrän, 103 minuuttia.

Tyrväinen muistetaan pelaajana, joka on saanut kiekon useamman kerran silmilleen. Lokakuussa 2014 hän sai lyöntilaukauksen silmäkulmaansa, keväällä 2017 hänen kasvoistaan murtui luita, kun hän oli saanut joukkuetoveri Antti Erkinjuntin lämärin naamalleen. Viime marraskuussa Tyrväinen sai jälleen kiekon kasvoihinsa Pelicans-ottelun loppuhetkillä.

HIFK pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona, jolloin se kohtaa kotikaukalossaan Helsingissä SaiPan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Niemelän kausi katkesi polvitaklaukseen – Åsten sai neljän ottelun pelikiellon

Taklaus päähän toi Tommi Tikalle yhdeksän pelin pannan