Uninen esitys, Pelicans ja JYP

Otetaanpas heti alkuun lahtelaisen perjantai-illan highlightit. Yksi komea rannelaukaus, pari hienosti rakennettua tilannetta, jotka johtivat maaliin. Ja Pelicans-leirin osalta tietysti se, että lähes neljän vuoden kuiva kausi runkosarjan kotiotteluissa JYPiä vastaan päättyi 2–1 -voitolla. Ja se, että Pelicansin pisteputki venyi jo kahdeksaan otteluun ja pussinokat johtavat Liigaa suvereenisti.

Edellä mainituilla ei kuitenkaan pitkälle pötkitä. Isku Areenan näytelmä oli viihdearvoltaan heikko, hidastempoinen ja sekava tapahtuma. Kumpikaan ei laatupaikoilla herkutellut, Pelicans hyödynsi omansa JYPiä tehokkaammin ja oli keskikaista kuningas. Harvoin näkee JYPiä puolustettavan niin aseettomaksi kuin tänään.

Taklauksia, tunnetta ja sähinää nähtiin vielä vähemmän kuin maaleja. Ei näin, tekisi mieli sanoa, ja sanonkin.

Ei näin. Kärkikamppailussa varsinkaan.

Smolenak elementissään

JYPin ensimmäinen erä ei ollut ihan huono, mutta puolivillaisen kuvan se jätti. JYP sai vyörytettyä hyökkäyksiä lahtelaispäätyyn, mutta kun kotijoukkue puolusti keskustan äärimmäisen väkevästi ja JYPillä näytti olevan liki viikon tauon jälkeen ongelmia pelituntumansa kanssa, eivät hurrikaanipaidat juuri kunnon maalipaikoille päässeet.

Sen verran JYPin mylleröintiä palkittiin, että Pelicans istui avauserässä kolme kaksiminuuttista. Vanha viisaus kuitenkin piti jälleen kutinsa: jos viidellä viittä vastaan peli ei oikein rullaa, ei toimi ylivoimakaan. JYPin ainoan kakkosen istui Markus Nenonen erän puolivälin jälkeen.

Erän ainoan maalin viimeisteli elämänsä rannelaukauksella Vili Sopanen. B-pisteen yläkaarelta navakka kuti suoraan ylävillaan neljän minuutin kohdalla. Tuomas Tarkin näkyvyys kiekkoon oli erinomainen, mutta mukaan hän ei millään ehtinyt.

JYP tuli tasoihin toisen erän alkuun koulukirjamaalilla. Kristian Näkyvä käänsi peliä oivallisella levityksellä oikeaan laitaan, josta Jonne Virtanen jatkoi keskikaistalle Max Wärnille. Wärn nosti kiekon näppärästi rystyltä putken alle.

Toisessa erässä kaksiminuuttisia istui enemmän JYP, kaikkiaan kolme. Mikko Kaltevan lusiessa niistä keskimmäistä Radek Smolenak iski Pelicansin 2–1 -voittomaalin. Vili Sopanen tarjoili maalin takaa kiekon tshekkirouhijalle puolentoista metrin päähän JYP-rysästä ja ja siellä lepäsi. Smolenak pyyhki kiekosta ensin hileet ja nosti sitten läheltä ylös. Hyökkääjä latoi kauden kuudennen pömpelinsä ja se oli jälleen klassista Smolenakia. Mies on epäilemättä koko liigan vaarallisin pelaaja 1–3 metrin etäisyydellä maalista.

Ylivoimaa JYP pelasi toisessa erässä vain kolme minuuttia, mutta nähdyn perusteella saattoi olla hyväkin, ettei pakkopeliä ollut tarjolla sen enempää. Sen verran saamatonta ylivoima oli etenkin erän lopulla Jan Latvalan kaksiminuuttisen aikana. Hyökkäyssinisen ylittäminenkin tuotti välillä tuskaa, maalipaikkojen rakentamisesta nyt puhumattakaan. Osasyynsä tähän oli toki Pelicansin tomeralla alivoimapelaamisella.

Huomenna jatkuu

Kolmatta(kin) erää vei hyökkäyspelin osalta hienokseltaan JYP, mutta homma tyrehtyi kolmeen asiaan: 1. Pelicans puolusti keskustan edelleen äärimmäisen tunnollisesti ja 2. jos puolustus vähänkin rakoili, poltti kiekko merkillisesti hurrikaanisotureiden lavoissa sekä 3. viimeistään maaginen Jere Myllyniemi hoiti homman kotiin.

Ensimmäisen kerran tällä kaudella ilman pisteitä jääneiden hurrikaanipaitojen ottelut jatkuvat lauantain myöhäisottelulla, kun Hippoksella vierailee perjantaina Kärpät kellistänyt HPK.

Kerho on Pelicansia jalkavampi joukkue. Jos JYP tallustaa lauantaina yhtä unisesti kuin perjantaina, HPK vie pisteet mennessään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Kärkikamppailu ja Monsterimonnin paluu

Lukon kotitili pysyi puhtaana

Jokeri-vahdin "filmaus" sapetti Rautakorpea

HPK käänsi Kärppien myrskyalun