Uusi JYP-selostaja: Kriittisyyttä ei unohdeta

Aleksis Ärje aloittaa ensi kaudella Radio City Jyväskylän kiekkoselostajana 1+1 -vuotisella sopimuksella. Kanavan aiempi selostaja Timo Lievemaa siirtyy uusien haasteiden pariin.

Ärje, 29, on tuttu ääni entisen Radio Jyväskylän kiekkolähetyksistä laitatoimittajan ja studiojuontajan roolista. Selostuksia hän on tehnyt urallaan jo lähes 600. Ärje on selostanut muun muassa Radio Cityn ja Iskelmän kanavilla sekä UrhoTV:llä.

– Pikkupojan unelmasta tulee nyt totta. Olen 90-luvun alussa innostunut selostajan töistä nimenomaan kuunnellessani Kari Tynin JYP-selostuksia. Minulla on vieläkin laatikoittain C-kaseteilla silloisia selostuksia, Ärje hymyilee.

Ärje on tehnyt ammattikorkeakoulun viestinnän opinnäytetyön sekä yliopiston puheviestinnän gradun urheiluselostuksista.

– Radiossa täytyy pystyä tarjoamaan ainekset, joista jokainen kuuntelija voi luoda oman mielikuvansa pelistä. Tarvitaan selkeät ja värikkäät arviot pelin tapahtumista, hyvä tunnetila ja sopivat värilasit, vaikkei kriittisyyttäkään unohdeta, Ärje kertoo.

Sen jälkeen kun Tyni aikoinaan nosti JYP-selostajan riman ylös, ovat myös kuulijoiden odotukset Jyväskylässä olleet korkealla. Ärje ei kuitenkaan jännitä liikaa kiekkoyleisön reaktiota tai internetin keskustelupalstojen kritiikkiä.

– Nöyrin mielin otan kiehtovan haasteen vastaan, mutta samalla luotan vuosien varsilla hioituneeseen selostustyyliini. Koen palautteet positiivisina, sillä niistä voi oppia. Selostaminen on intohimoni ja pyrin jatkuvasti kehittymään siinä, tuore JYP-ääni paaluttaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYPin radioääni vaihtuu ensi kaudeksi