Välipalaksi liigan tyvipäätä - Tykyttääkö CHL JYPin takaraivossa?

ASETELMA: Lähtökohta on JYPille henkisesti äärimmäisen haastava. Kauden toinen päätavoite, CHL, on loppusuoralla ja finaalipaikka tiistaina Trineciä vastaan otetun 4–2-voiton jälkeen aivan käden ulottuvilla. Homma ratkeaa toisessa osaottelussa ensi tiistaina Tshekissä, mutta välillä pitäisi kuitenkin malttaa keskittyä kahteen kotoisen liigan otteluun.

Niistä ensimmäisessä on vastassa viimeistä edellisenä majaileva HPK, joka on vuodenvaihteen Spengler cupin reissunsa jälkeen pelannut pirteähkösti. Kaikista kolmesta ottelusta on irronnut pisteitä, kaikkiaan kuusi kappaletta.

Kerhon asema sarjan tyvipäässä on silti melko lohduton. Matkaa pudotuspeliviivalle on 19 pistettä ja väliin mahtuu lisäksi kolme joukkuetta. Haaveet jatkopeleistä alkavat olla kovin teoreettiset.

Toisaalta asetelma voi äidyttää JYPin myös iloiseen ilotulitukseen. Joukkue tarvitsee toki pisteitä taistelussa puolivälierien kotiedusta, mutta samanlaista painetta kuin CHL:ssa ei tässä ottelussa ole. Rennonletkeä tykitys voi hyvinkin johtaa maali-iloitteluun.

JYPin terveystilanne on tällä haavaa suorastaan erinomainen. Mikko Mäenpää, Juuso Puustinen, Jerry Turkulainen ja Henri Kanninen palasivat sairastuvalta tiistaina. Heistä Kanninen huilaa tänään, mutta pitkäaikaisemmin loukkaantunena on ainoastaan koko kauden missaava Miika Lahti. Vaisusti pelanneen Michel Miklikin sopimus purettiin eilen.

HPK:n sairaslistalla ovat hyökkääjäät Robert Leino ja Juho Keränen. Tiistain kierroksella jo kauden viidennen ulosajonsa napannut puolustaja Miro Karjalainen on pelikiellossa.

ARVIO: Kauden aiemmista kohtaamisista JYPillä on kaksi 4-1 -voittoa, HPK on voittanut kertaalleen jatkoajalla 2-1. Kuten todettua, tilanne on monisäikeinen, mutta liki parhaalla kokoonpanollaan operoivaa JYPiä on silti syytä pitää selkeänä suosikkina. Kauden kolmas 4-1 -voitto ei ole ollenkaan kaukaa haettu ajatus.

SEURAA HEITÄ: Robert Rooba iski JYPin komean 1-1 -tasoituksen tiistaina Trinecin verkkoon ja löi alkutahdit hurrikaanipaitojen voitolle. Rooba takoi alkukaudesta tehoja rivakkaan tahtiin ennen kuin Miklik saapui ja vei hänen paikkansa kakkosketjussa sekä ylivoimassa. Nyt vastuuta on taas luvassa ja kaikki merkit viittaavat siihen, että myös tulosta syntyy.

HPK:n kakkospakkiparilla Niklas Friman - Jesper Lindgren ei ollut paras iltansa edellisellä kierroksella, kun HPK kiskoi 6-5 jatkoaikavoiton Ilveksestä. Kaksikko oli jäällä jokaisen tupsukorvien maalin aikana ja lisäksi viime kaudella JYPissä pelannut Friman onnistui livauttamaan kaksi kiekkoa omiin. Herrat kuitenkin jatkavat pakkiparina myös tänään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .