Vahalahti antoi Lukolle jatkoaikaa Liigan välierissä

Ville Vahalahti ja mainiosti torjunut maalivahti Ryan Zapolski olivat Lukon sankarit jatkoerävoiton jälkeen jääkiekkoliigassa keskiviikkona Tampereella. Vahalahti siirsi välierien ottelusarjan ratkaisun tuonnemmaksi vääntämällä Lukon 2-1-voittomaalin ajassa 64.29.

Lukko kavensi otteluvoitot Tapparaa vastaan 2-3:een. Ottelusarja jatkuu perjantaina Raumalla.

- Kun lehtiä lukee, niin ainahan siellä joku pitää jotain jatkoaikamaalia uransa tärkeimpänä. Mutta enpä tiedä, minulle tämä oli ensimmäisiä jatkoaikamaaleja ylipäätään, Vahalahti sanoi.

Vahalahden maali oli tyypillinen pudotuspeliosuma. Hän survoi kiekon maalin edestä kotijoukkue Tapparan pömpeliin.

- Veto ja paluukiekko sisään. Sellaiset tuppaavat olemaan myrkkyä kaikille maalivahdeille. Tärkeä maali joka tapauksessa, sillä muuten olisi kesäloma alkanut, Vahalahti tuumi.

Lukko oli pitkään voitossa kiinni jo varsinaisella peliajalla, mutta Pekka Jormakka toi ylivoimalla Tapparan tasoihin kolmannen erän lopulla. Mainion esityön tasoitukseen tekivät Olli Palola ja Jan-Mikael Järvinen.

Ylivoimalle Tappara pääsi, kun Olli Sipiläinen roiskaisi kiekon katsomoon Lukon puolustusalueelta.

- Joukkue osoitti vahvaa luonnetta kolmannessa erässä. Se maali nimenomaan tehtiin, kehui Tapparan päävalmentaja Jukka Rautakorpi.

- Jatkoerän maali oli sitten sellainen pomppukiekko. Pienestä nämä ovat kiinni niin kuin kaikki tietävät. Jormakalla oli erinomainen maalipaikka vain hetkeä ennen Lukon ratkaisumaalia, Rautakorpi jatkoi.

Lukolla oli loistava tilaisuus varmistaa voitto jo kolmannen erän lopulla, kun Tapparan Jukka Peltola otti tyhmän hyökkäyspään kampitusjäähyn. Tappara kuitenkin kesti alivoimansa.

Lukko meni 1-0-johtoon toisen erän lopulla Janne Keräsen tahtomaalilla. Tapparan Josh Green hölmöili kiekon kanssa, laatta ajautui maalin eteen ja Keränen pääsi vääntämään Lukon johtoon. Keräsen osumaan merkittiin syöttäjäksi Aaron Gagnon.

Lukon konkaripuolustajan Petteri Nummelinin mukaan voiton Lukolle ratkaisi sitkeys. Rautakorven mielestä keskiviikon peli oli ylipäätään kovatasoinen.

- Minusta tämä oli loistavaa pudotuspelikiekkoa, Rautakorpi arvioi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.