Vankka voittopuristus väsyneenä - "Pitää vaan pystyä raapimaan"

Ei se jääkiekkoilullista riemujuhlaa ollut, mutta kun kyseessä oli kolmas peli neljään päivään sekä JYPille että SaiPalle, sellaista olisi ollut kohtuutonta odottaakaan. Perjantai-illan Niiralan montun romahduksen jälkeen JYP pesi kuitenkin selkeästi kasvonsa ja puristi (ja siis nimenomaan puristi) SaiPasta 2-1 -voiton ja arvokkaat kolme pistettä.

- Eilen puolen yön aikaan katseltiin vielä KalPa-pelin nauhaa ja purettiin paha olo puolustuspelaamisen suhteen pois, JYPin päävalmentaja Marko Virtanen taustoitti.

Normaalin puolustuspelaamisen ohella myös alivoimapeli oli Kuopiossa tuuliajolla, kun viidestä jäähystä kolisi kolmeen otteeseen omissa. Nyt oli kellossa eri ääni.

- Tapettiin hienosti 5-3 -alivoima eikä päästetty alivoimalla muutenkaan yhtään. Se oli aika iso edistysaskel eiliseen, Virtanen kehui.

JYPin maaleista vastasivat avauserässä ylivoimalla komeasti kajauttanut Mikko Kalteva, sekä voittomaalin toisen erän lopulla väkevän kulmapelin jälkeen survonut Jarkko Immonen. Muutkin veteraaniosaston pelaajat kantoivat isoa kuormaa useista loukkaantumisista kärsivän JYPin rivistössä.

- Tänään meidän isot pojat olivat isoja poikia, niin kuin tällaisena iltana pitääkin. Kolmas peli neljään päivään. Nämä ovat juuri niitä pelejä, joista pitää vaan pystyä raapimaan voittoja väsyneenä, vaikka joskus tekisi mieli antaa periksi, Virtanen kehui.

"Iloista lätkää"

Isoilla pojilla Virtanen viittasi epäilemättä fyysisesti isoihin, mutta myös kokemukseltaan mittaviin hurrikaanipelureihin. Joukkueen takalinjoilla nähtiin kuitenkin mies, joka on fyysisesti iso, mutta ottaa liigaurallaan vasta ensiaskelia.

194-senttinen ja 99-kiloinen puolustaja Alex Lindroos, 22, allekirjoitti JYPin kanssa keväällä 1+1 -mallisen sopimuksen. Alkukaudesta tuli komennus mestikseen Heinolan Peliittoihin ja sieltä lopulta Lahden Pelicansin liigamiehistöön pakkivajetta paikkaamaan. Ensimmäisen liigaottelunsa hurrikaanipaidassa kolme vuotta sitten hurrikaaniorganisaatioon saapunut Lindroos pelasi tänään.

- Eilisen mestis-pelin jälkeen tuli ilmoitus, että tänne pelaamaan. Niin tulin, Lindroos virnisti.

- Oli hieno fiilis palata tänne ja pelata kotikaukalossa. Oli nättiä, hän lisäsi.

Lindroos keräsi peliaikaa SaiPaa vastaan vajaat yksitoista minuutta ja laukoi muutaman kerran navakasti. Isoksi mieheksi jokerikasvatti liikkuu ketterästi, eikä halua olla mikään puukätinen peruspakki.

- Hyvää puolustuspelaamista totta kai, mutta haluan tuoda myös liikettä ja kiekollista peliä joukkueeseen. Sellaista iloista lätkää, 5+4 tehot 20 mestisottelussa Peliitoissa summannut Lindroos totesi.

Päätöserässä Lindroosin peliaika jäi vähäiseksi, mutta päävalmentaja Virtanen oli silti tyytyväinen JYP-debytanttiin.

- Hyvä tulo Lindroosilta. Saatiin hänelle kymmenen peliä Pelicansissa ja se oli rahaa pankkiin meille. Kyllä se näkyi, että oli jo muutama liigapeli alla, Virtanen luonnehti.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .