Varamiehisenä ulos umpikujasta? – JYPiltä sivussa kentällinen vakiokasvoja

ASETELMA: Viikon takaista kuuden maalin ryöpsähdystä Pelicans-ottelussa lukuun ottamatta JYP on ajautunut enemmän tai vähemmän hyökkäyspelilliseen umpikujaan. Kuudessa edellisessä ottelussaan joukkue on tehnyt vain yksitoista maalia, joista siis yli puolet yhdessä ottelussa.

Toki omiin ei ole eksynyt kuin yhdeksän kiekkoa, mutta hyökkäämiseen on siitä huolimatta keksittävä pikaisesti jotain ideaa. Muuten jo hetken melko tukevasti hyppysissä ollut pudotuspelipaikka karkaa uudelleen. Edellisellä kierroksella Sportia vastaan hyökkäyspeli oli täysin olematonta ja 2-1 -lukemia pahemmalta selkäsaunalta hurrikaaniryhmän pelasti vain ankara blokkipeli ja huippuvireinen maalivahti Eetu Laurikainen.

Ruuhkaisesta sairastuvasta kärsinyt TPS vajosi tammikuun alkupuolella viiden ottelun tappioputkeen, mutta nyt pisteputkella on mittaa viisi ottelua ja jakso on tuottanut kaikkiaan 12 pistettä. Joukkue on siis jälleen vahvasti mukana taistelussa runkosarjan kakkossijasta.

Loukkaantumiset kuitenkin kiusaavat edelleen. Sairastuvalla ovat tällä haavaa Ilari Filppula, Otto Nieminen, Santeri Lukka, Simon Suoranta, Hannu Kuru, Elias Karvonen sekä Lauri Korpikoski, joka ei ole pelannut tällä kaudella vielä peliäkään.

Varamiehinen on tänään myös JYP, vaikka joukkue ei tapojensa mukaisesti olekaan ilmoittanut ainuttakaan pelaajaa sairaslistalle. Kapteeni J-P Hytösen ohella rivistä puuttuvat esimerkiksi Jerry Turkulainen, Ossi Louhivaara, Jani Tuppurainen ja Mikko Mäenpää. Jonkinlainen flunssaepidemia hurrikaanikopissa on tiettävästi jyllännyt, mutta mistäs näistä tietää, kun eivät kerro?

ARVIO: Pisteputkensa aikana TPS on tehnyt neljä kertaa neljä maalia, kerran kolme ja on paremman hyökkäämisensä ansiosta selkeä suosikki. Infernaalisella puolustustaistelulla ja Laurikaisen timantti-illalla JYP voi pisteitä kaapia, mutta kotijoukkue voittanee 3-1 tai 4-2.

SEURAA HEITÄ: Kaksi edelliskautta JYPin A-junioreita kipparoinut Matias Mustonen on kulkenut tämän kauden aikana huutolaispoikana siellä sun täällä. 26 ottelua A:ssa, yhdeksän KeuPassa ja kolme RoKissa. Pienikokoinen hyökkääjä debytoi liigassa yhden pelin verran vuosi sitten. On päivänselvää, että nykymuotoisessa A-nuorten liigassa pelaaminen ei aikamiesta, pian 22-vuotiasta, kehitä. Jotain pitäisi keksiä, jos KeuPa-yhteistyö ei kerran takaa mestispaikkaa hurrikaaninuorukaisille.

JYP-kasvatti Aleksi Salosen pesti Jukureissa jäi vajaan kauden mittaiseksi ja tänään Salonen pelaa kolmannen ottelunsa TPS-nutussa. Jukureissakin ottelukohtainen peliaika pyöri 20 minuutin paremmalla puolella, mutta Turussa vastuuta on tullut kahmalokaupalla. Debyytissään HIFK:ta vastaan Salonen pelasi yli 25 minuuttia ja HPK-ottelussa lähes 27. JYPiä vastaan Salonen on aina lyönyt peliin vähemmän yllättäen hieman extraa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .