Vastenmielinen nujupallo-ottelu

Mitä saadaan, kun otetaan kaksi joukkuetta, joiden viisikkopeli on ollut viime aikoina enemmän tai vähemmän sekaisin ja heitetään siihen mausteeksi tuomarit, jotka ovat ihan yhtä ulapalla?

No, sitä kun saostetaan vielä kaiken alleen jyräävällä ja puuduttavalla kaamoksella, niin saadaan aikaiseksi vastenmielinen nujupallo-ottelu, joka muistuttaa takavuosien pahimpia kahvakiekkovääntöjä. Sellaisen näytelmän JYP ja Pelicans Hippoksen keskiviikkoillassa tarjoilivat.

65 minuutin pystypainin jälkeen taululla olivat molemmin puolin ansaitut 0–0-lukemat. Rankkarikisassa ratkaisu löytyi vasta kuudennesta parista. Kolme kertaa yrittämässä käynyt Pelsujen jenkkihyökkääjä Ryan Lasch löi kiekon toisen kerran pussiin, JYPin Jani Tuppurainen ei. Rankkarikisan erikoisuus oli se, että JYP vaihtoi Riku Heleniuksen Joni Myllykosken tilalle kahden laukojaparin jälkeen.

JYPiltä rankkareissa onnistuivat Petr Hubacek ja Harri Pesonen, joskin molemmat ehtivät kertaalleen myös epäonnistua. Pelicansilta verkkoa heilutti Laschin lisäksi Justin Hodgman.

Hienoa epäjääkiekkoa

0-0 on tunnetusti valmentajan unelmapeli, harmi vain että sellaiseen lopputulokseen ei nykysäännöillä voida enää päätyä.

– Voidaan puhua tuomareista tai mistä tahansa, mutta totuus on se, että tänään nähtiin hieno jääkiekko-ottelu. Kaksi joukkuetta taisteli hampaat irvessä, Pelicansin päävalmentaja Kai Suikkanen sanoi.

Pillimiehiä rajusti kritisoinut JYP-luotsi Jyrki Aho oli kokonaisuudesta samaa mieltä.

– Hieno jääkiekko-ottelu, Aho säesti.

Taistelua oli, joo. Mutta silti kaksi sanaa Suikkaselle ja Aholle: höpö höpö!

Tällä kertaa nimittäin nähtiin erittäin hieno epäjääkiekko-ottelu. Kaukalossa ja vaihtoaitioissa touhunneista herroista synninpäästön voi antaa ainoastaan maalivahdeille ja huoltajille.

Kaikki muut sietävät syvällisesti pohtia, tekivätkö tänään kunniaa tuolle hienolle pelille nimeltä jääkiekko. Tällä kertaa ei nähty kiekon liikkuvan lavasta lapaan. Ei edes ylivoimalla. Kaksi peräkkäistä syöttöä omille tuntui olevan molemmille ryhmille utopiaa. Ei nähty maaleja, ei juuri mitään niistä asioista, mistä hyvä jääkiekko on tehty.

Alkukaudesta huikeaa kiekollista peliä esittäneen Pelicansin paketti on levinnyt totaalisesti, joukkue pystyy ainoastaan... Niin, nujuamaan. JYPin paketti sen sijaan ei ole vielä tämän kauden aikana valmis ollutkaan.

Hyväntuulinen harvahammas

Mutta ei niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Jere Myllyniemi Pelicans-maalilla kirjoittaa tällä hetkellä melkoista tarinaa. SaiPassa pelatun vaikean alkukauden jälkeen mies joutui äärimmäisen kovaan paikkaan, tuuraamaan alkukauden ehdotonta eliittihahmoa, maajoukkuevahti Niko Hovista. Myllyniemi on torjunut pussinokkien veräjällä nyt kahdessa ottelussa ja pitänyt molemmissa nollan. Tällä kertaa Myllyniemi oli kiekon tiellä 33 kertaa. Ja jos kerran niemi, niin sitten myös koski. Nimittäin Joni Myllykoski. JYP-vahti ansaitsee myös täyden tunnustuksen, vaikka aavistuksen virkaveljeään vähemmällä pääsikin.

Tuore hurrikaanikasvo Petr Hubacek oli myös positiivinen ilmestys. Vikkeläjalkainen, vahva vääntäjä ja jämäkkä taklaaja. Vaikka peli oli mitä oli, kokenut tshekki virnuili taiston tauottua hyväntuulisesti harvalla rivistöllään.

– Fuck... En ole puhunut englantia kymmeneen vuoteen. Välillä tuntuu, että en osaa sanoa yksinkertaisiakaan asioita, vuosituhannen alussa Philadelphian organisaatiossa kiekkoillut Hubacek revitteli.

Lähes koko 2000-luvun kotimaassaan pelannut 32-vuotias hyökkääjä tuli JYPiin hakemaan vaihtelua.

– Olen pelannut neljät MM-kisat ja useita EHT-turnauksia ja ajattelin, että nyt on aika kokea joku uusi kiekkomaa. SM-liigassa on enemmän vauhtia ja taklauksia kuin Tshekissä ja se on minun tyylistäni jääkiekkoa, Hubacek sanoi.

Mies pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa ja Eric Perrinin loukkaantumisen myötä molempia rooleja oli myös tarjolla.

– Ei paikalla ole väliä. Tshekkiläisessä pelitavassa vasen laita on se puolustavin hyökkääjä, rooli on vähän samanlainen kuin sentterillä täällä, Hubacek selvitti.

JYPin suurin ongelma on jo viikkoja ollut maalinteko. Siihen Hubacek ei suoralta kädeltä luvannut ratkaisua.

– Yritän, totta kai! Mutta joskus tuntuu, että kaukalossa pitäisi olla jalkapallomaali, että minä osuisin tolppien väliin, yli 23 minuuttia urakoinut hyökkääjä murjaisi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Eric Perrin jätti pelin kesken

KalPa venytti kaulaa liigakärjessä

Jokerit katkaisi tappioputkensa

Laurila latasi KalPalle voiton Bluesista

Ilveksen kyyti kylmää Kärpille

SaiPan sinnikkyys palkittiin lopussa