Vatanen maalasi Anaheimille, Rinne ruosteessa Nashvillen maalilla

Pekka Rinteen paluu Nashvillen maalille NHL-kiekkoliigan kärkikamppailussa Anaheimia vastaan jätti toivomisen varaa. Rinne oli polvivaivan vuoksi sivussa kahdeksasta runkosarjaottelusta kolmen viikon mittaan. Hitusen ruosteiselta vaikuttaneelle Rinteelle kertyi 21 torjuntaa, kun Anaheim voitti 5–2.

Anaheim rynni jo avauserässä karkuun Jakob Silfverbergin ja Sami Vatasen osumilla.

– Ei ollut paras mahdollinen alku. Tämä oli ensimmäinen otteluni, se on nyt pois alta. Voimme jatkaa eteenpäin, Rinne tuumi AP:lle.

Vastapäädyssä Frederik Andersen huhki 44 torjuntaa ja nousi jakamaan Rinteen kanssa maalivahtien voittotilaston kärkipaikkaa.

Silfverbergin illan toinen osuma vei Anaheimin jo 4–0-johtoon toisessa erässä. Nashvillen loppurutistus oli kova. Kotijoukkue vei kolmannen erän laukaukset 24–2.

– Niin siinä käy, kun johtaa 4–0. Vastustaja heittää keittiön lavuaaria myöten kaiken kohti ja yrittää saada jotain aikaiseksi. Teimme hyvää työtä, Anaheim-vahti Andersen sanoi.

LA pulassa

Florida jatkoi hallitsevan mestarin Los Angelesin alamäkeä 3–2-voitolla. Aleksander Barkov vei Floridan johtoon kauden seitsemännellä osumallaan avauserän puolitiessä.

LA kipusi kolmannen erän alussa johtoon, mutta Florida kiri ohitse. Brandon Pirri ratkaisi ja osui maaliin neljännessä perättäisessä pelissä.

– Ei näitä maaliputkia usein tule. Yritän vaan laukoa, sillä ne tuntuvat menevän sisään, Pirri kertoi.

Los Angeles on hävinnyt kolme peliä putkeen ja seitsemän kertaa yhdeksässä viime ottelussaan. Päävalmentaja Darryl Sutterilla oli yksinkertainen keino kierteen katkaisemiseksi.

– Seuraavan pelin voittaminen. Loogista, eikö olekin, Sutter sanoi.

Aleksandr Ovetshkin sivalsi Washingtonille 2–1-voiton Ottawasta ja nousi jakamaan maalipörssin kärkipaikkaa New York Rangersin Rick Nashin kanssa. Molemmilla on koossa 32 osumaa.

San Jose haki 5–1-voiton Vancouverista. San Josen maalilla Antti Niemi torjui 33 kertaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.