Vatasen NHL-sopimuksen neuvotellut agenttilegenda on poissa

Legendaarinen pelaaja-agentti Don Baizley on kuollut. Winnipegiläsen Baizleyn poismenosta kertoi NHL:n Euroopan kykyjenetsintätoimiston päällikkö Göran Stubb Twitter-tilillään. Baizley sairasti keuhkosyöpää, vaikka hän ei tupakoinut.

70-vuotias Baizley tuli tunnetuksi useiden suomalaispelaajien edusmiehenä. Hän oli mukana jääkiekkobisneksessä 1970-luvulta lähtien ja neuvotteli aikanaan mm. Jari Kurrin ensimmäisen NHL-sopimuksen. Aikana, jolloin taalaliigassa katsottiin eurooppalaispelaajia yleisesti kieroon. Vaatimattoman ja julkisuutta kaihtaneen Baizleyn asiakkaiden lista oli melkoinen tähtikatras. Suomalaisista hänen palveluksiaan käyttivät Kurrin ohella esimerkiksi Teemu Selänne, Saku Koivu ja Teppo Numminen. Myös Peter Forsberg, Joe Sakic ja Paul Kariya lukeutuivat Baizleyn asiakaskuntaan.

Myös tällä kaudella NHL-debyyttinsä tehnyt Sami Vatanen ehti Baizleyn asiakkaaksi. Kaiken nähnyt pelaaja-agentti oli mukana neuvottelemassa Vatasen tulokassopimusta keväällä 2011. Vatanen pelasi sopimuksensa ensimmäisen kauden vielä SM-liigaa JYPissä, kunnes siirtyi Pohjois-Amerikkaan viime syksynä.

Hitaasti kiiruhtaminen olikin aina Baizleyn filosofia. Hän kehotti asiakkaitaan tarttumaan NHL-täkyyn vasta sitten, kun kokee todella olevansa valmis. Kaikkien aikojen suomalaispelaaja Selänne esimerkiksi lähti NHL:aan vasta 22-vuotiaana ja loppu on tunnetusti historiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.