Vatasen NHL-sopimuksen neuvotellut agenttilegenda on poissa

Legendaarinen pelaaja-agentti Don Baizley on kuollut. Winnipegiläsen Baizleyn poismenosta kertoi NHL:n Euroopan kykyjenetsintätoimiston päällikkö Göran Stubb Twitter-tilillään. Baizley sairasti keuhkosyöpää, vaikka hän ei tupakoinut.

70-vuotias Baizley tuli tunnetuksi useiden suomalaispelaajien edusmiehenä. Hän oli mukana jääkiekkobisneksessä 1970-luvulta lähtien ja neuvotteli aikanaan mm. Jari Kurrin ensimmäisen NHL-sopimuksen. Aikana, jolloin taalaliigassa katsottiin eurooppalaispelaajia yleisesti kieroon. Vaatimattoman ja julkisuutta kaihtaneen Baizleyn asiakkaiden lista oli melkoinen tähtikatras. Suomalaisista hänen palveluksiaan käyttivät Kurrin ohella esimerkiksi Teemu Selänne, Saku Koivu ja Teppo Numminen. Myös Peter Forsberg, Joe Sakic ja Paul Kariya lukeutuivat Baizleyn asiakaskuntaan.

Myös tällä kaudella NHL-debyyttinsä tehnyt Sami Vatanen ehti Baizleyn asiakkaaksi. Kaiken nähnyt pelaaja-agentti oli mukana neuvottelemassa Vatasen tulokassopimusta keväällä 2011. Vatanen pelasi sopimuksensa ensimmäisen kauden vielä SM-liigaa JYPissä, kunnes siirtyi Pohjois-Amerikkaan viime syksynä.

Hitaasti kiiruhtaminen olikin aina Baizleyn filosofia. Hän kehotti asiakkaitaan tarttumaan NHL-täkyyn vasta sitten, kun kokee todella olevansa valmis. Kaikkien aikojen suomalaispelaaja Selänne esimerkiksi lähti NHL:aan vasta 22-vuotiaana ja loppu on tunnetusti historiaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Expressen: Ruotsalaisseura houkuttelee Ville Niemistä päävalmentajakseen

NHL oikaisee suoraan pudotuspeleihin – katso tästä ensimmäiset otteluparit

Hovi hylkäsi "rivakasti" autolla startanneen Jukurien puheenjohtaja Toivakan syytteen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta – tuomio liikenneturvallisuuden vaarantamisesta jäi voimaan

Liiga aikoo pelata täyden runkosarjan – toiveissa myös aloitus normaalina ajankohtana

NHL kaavailee keskittävänsä ottelut 8–9 jäähalliin

Legenda mikä legenda – J-P Hytösestä kuoriutui JYPin näköinen pelaaja, joka pääsi toteuttamaan kaikki lapsuuden unelmansa

Jääkiekkovalmentaja Tomi Lämsä sai potkut, piti sapattia, katosi kuvasta mutta on nyt elämänsä haasteen edessä – "Enää en kuuntele seurajohtajien juhlapuheita"

Jääkiekon SM-liiga palaa Maikkarille – vain yksittäisiä otteluita ilmaiseksi, loput maksullisilla kanavilla

Puoli vuosisataa sitten nähtiin yksi kiekkohistorian ikonisimmista osumista: "Olen muistellut sitä miljoonia kertoja"

Palokan Kiekosta maajoukkueeseen ja Las Vegasin julkkispiireihin – Oula Palve puhuu mielellään jääkiekosta, mutta vaikenee rakkaudestaan amerikkalaiskaunottareen

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.