Venäjä porhaltamassa ohituskaistaa MM-isännäksi – Pietariin rakennetaan maailman suurin jäähalli

Jääkiekon MM-kisoja pelataan 2023-25 mitä todennäköisimmin Venäjällä, Tshekissä ja Ruotsissa.

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF ei julkistanut vuoden 2023 MM-kisaisäntää viime keväänä Tanskassa, vaikka "normaalin" aikataulun mukaan näin olisi tapahtunut. IIHF kertoi, että kisaisäntä ilmoitetaan ensi keväänä Bratislavassa.

Salaisuuksien esirippu on kuitenkin raottumassa. Liitto päätti puolivuosittaisen kongressinsa Maltalla eilen ja näyttää vahvasti siltä, että vajaan viiden vuoden kuluttua pelataan jälleen Pietarissa.

IIHF:n mukaan Venäjä, Tshekki ja Ruotsi hakevat yhteistuumin vuosien 2023-25 MM-turnauksia. Alun perin 2023 hakijat olivat Tshekki ja Ruotsi, mutta Venäjä on porhaltamassa ohituskaistaa kisaisännäksi. Pietariin valmistuu vuonna 2022 maailman suurin jäähalli, joka vetää peräti 22 000 katsojaa. Kisojen molemmat lohkot on tarkoitus pelata presidentti Vladimir Putinin kotikaupungissa.

Näin Tshekki ja Ruotsi isännöisivät MM-jääkiekkoa 2024 ja 2025, mahdollisesti tässä järjestyksessä.

- Olemme iloisia siitä, että nämä kolme maata pystyivät tekemään ehdotuksen, johon kukin potentiaalinen isäntä on tyytyväinen, IIHF:n pääsihteeri Horst Lichtner sanoi liiton verkkosivuilla.

Hakuaikaa MM-kisoille 2023-25 on ensi tammikuuhun saakka. Ellei hakemuksia tämän kolmikon ulkopuolelta tule, on IIHF:n tarkoitus nuijia mainitut kolme kisaisännyyttä pöytään ensi kevään MM-kisojen yhteydessä.

Venäjä on käyttänyt vaikutusvaltaansa MM-isännyyksien jaossa ennenkin. Alun perin Tanskan piti olla vahva ehdokas vuoden 2016 MM-isännäksi, mutta se väistyi Venäjän tieltä, kun maan liitto lupasi asettua tukemaan Tanskan vuoden 2018 hakemusta.

Jääkiekon MM-kisat pelataan ensi keväänä Slovakiassa (Bratislava ja Kosice), 2020 Sveitsissä (Zürich ja Lausanne), 2021 Valko-Venäjällä sekä Latviassa (Minsk ja Riika) ja 2022 Suomessa. Suomen kisojen paikkakunnat ovat vielä avoinna.

Mikäli kisojen pääpaikka on Tampere, on Jyväskylä vahva ehdokas kakkoskaupungiksi sillä edellytyksellä, että Hippoksen monitoimiareena todella valmistuu.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .