Vieläkö Blues on pisteautomaatti?

ASETELMA: JYP on ollut Bluesille tällä kaudella äärimmäisen inhottava vastustaja. Sarjakärki on kuitannut kaikki kolme kohtaamista musertavalla maalierolla 10-1. Mitenkään "sata-nolla" JYP ei välttämättä ole pelitapahtumia vienyt, mutta yhdessäkään kohtaamisessa ei voittajasta ole ollut juurikaan epäselvyyttä. Kuntopuntarikaan ei Bluesia mairittele: joukkue otti ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa joulutauon jälkeen vasta tiistaina, kun se kaatoi HPK:n 4-2. JYPillä täysiä pistepotteja on kevätkaudelta jo viisi.

Petri Matikaisen ajan Bluesin tavaramerkki on ollut pää kolmantena jalkana ja/tai kainalossa raataminen sekä aggressiivinen karvaus- taklauspeli. Viimeisen puolentoista kauden aikana sitä on nähty vain väläyksittäin. Toisaalta joukkueessa ei enää ole taitoakaan yhtä paljon, kuin oli kausina 2007-08 ja 2008-09, jotka päättyivät runkosarjan osalta kakkostilaan. Nyt jos koskaan Bluesilla olisi paikka kaivaa taistelukirveet esille. Joukkue on sarjassa seitsemäntenä, viisi pistettä viimeistä suoraa puolivälieräpaikkaa hallussaan pitävää Lukkoa perässä. Lukko on pelannut yhden ottelun enemmän, joten Bluesilla on hyvät saumat ehtiä vielä tähän kyytiin. Sarjakärjen kellistäminen voisi olla piristysruiske, joka antaisi suuntaa koko keväälle.

Espoolaisten terveystilanne on hyvä lukuun ottamatta pitkäaikaispotilasta, kapteeni Toni Kähköstä. Pelikiellossa tiistaina olleista Jere Karalahti on kakkunsa lusinut, mutta energiahyökkääjä ja Jari Sailion panna kestää vielä tämän ottelun ajan. JYPiltä puuttuu Miika Lahden lisäksi tämän viikon talvilomaileva Sami Vatanen.

ARVIO: JYP on tehnyt Bluesin verkkoon tällä kaudella kahdesti kolme ja kerran neljä maalia. Sama tahti jatkuu tälläkin kertaa, siis perinteiset 3-4 osumaa JYPille. Kotijoukkue saa tyytyä kahteen. Toki voi käydä niinkin, että 2-2 -tilanteessa mennään jatkoajalle.

SEURAA HEITÄ: Peukalovammastaan toipuneen Jani Tuppuraisen luistelukunto on erinomaisessa jamassa, mutta miehen pelaamisesta näkee, että murtuman vuoksi hän joutui tulemaan kaksi kuukautta toimeen ilman kiekkoa. Sairaslomansa jälkeen Tuppurainen on pelannut ykkösketjussa yhdessä J-P Hytösen ja Ossi Louhivaaran kanssa. Kolmikolla on ratkaisupotentiaalia siinä missä PPP-ketjullakin, mutta maalinteko on ollut tervanjuontia. Tuppurainen on osunut paluunsa jälkeen neljässä ottelussa kerran, Hytönen on niin ikään värkännyt joulutauon jälkeen yhden osuman. Louhivaaraa keskitalven pimeys on puraissut vieläkin rajummin. Edellisen 15 ottelun saldo on yksi ainoa täysosuma ja siitäkin on aikaa jo kahdeksan matsia. Ossin melko ponnettomasta rankkariyrityksestä tiistaina näki, että hanat ovat olleet pitkään tukossa.

Blues-vahti Iiro Tarkki isännöi SM-lligan nollapelitilastoa yhdessä JYPin Joni Myllykosken ja Pekka Tuokkolan kanssa. Herroista jokainen on pitänyt nollan viisi kertaa. Mutta siinä missä Myllykoski ja Tuokkola ovat jakaneet urakkansa suunnilleen puoliksi, on Tarkki huhkinut tolppien välissä 35 ottelua 38:sta. Hän on pelannut myös jokaisen ottelun JYPiä vastaan, eikä Tarkkia sovi tappioista syyttää. Kymmenestä maalistaan JYP on tehnyt kaksi Tarkin jo istuessa vaihtoaitiossa, eikä maalivahdin "hörppyjä" ole nähty. JYP-otteluiden torjuntaprosentti ensi kaudeksi Venäjälle tai Pohjois-Amerikkaan tähyilevällä veskarilla on 91,01. Tarkki antaa Bluesille mahdollisuuden pelata voitosta myös tässä ottelussa, kenttäpelaajien pitäisi vain pystyä kantamaan vastuu maalinteosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYP taisteli niukan voiton