Viimeisen minuutin tasoitus ja 2 pistettä jatkoajalta

Kierroksen ainoassa ottelussa JYP kohtasi Ilveksen Tampereella. JYP voitti ottelun lopulta jatkoajalla lukemin 2–3 (1–1, 1–0, 0–1, 0–1).

JYP sai heti ensimmäisen kympin aikana pelata minuutin ja 35 sekuntia kahden miehen ylivoimaa, mutta maali jäi haaveeksi. JYP meni kuitenkin johtoon ajassa 8.23. Maalin teki Markus Poukkula ja sen syöttivät Eric Perrin ja Mikko Kalteva.

Ilves tuli ottelussa tasoihin ajassa 11.14. Siirretyn rangaistuksen aikana maalin teki Vojtech Polak. Syötöt merkittiin Tapio Laaksolle ja Konsta Mäkiselle.

Seuraavaa maalia odoteltiin aina toisen erän loppupuoliskolle asti. Maalista vastasi ylivoimalla Ilveksen Jiri Veistola, joka vei kotijoukkueen johtoon ajassa 32.46. Maalin syöttivät Turo Asplund ja Jesse Niinimäki.

Veistolan maali jäi toisen erän ainoaksi, joten kolmanteen erään lähdettiin Ilveksen 2–1-johdosta. Kolmannessa erässä ei maalia alkanut kuulua, ja viimeisen kirivaihteen silmään saamiseksi JYP otti ajassa 59.16 aikalisän.

Kuinka ollakaan, aikalisä tuotti tulosta ja JYP sai kuin saikin ilman maalivahtia viimeisellä minuutilla kunnon tilanteen rakennettua: aloitusvoiton jälkeen Mikko Luoma ampui kohti Ilves-maalia ja kiekko pomppasi torjunnasta ilmaan. Kiekko jäi pyörimään maalin edustalle ja JYPin pelaajien alettua tuulettaa ankarasti, lähti tuomaristo tarkistamaan maalia videolta.

Videotarkistuksen jälkeen tuomio oli JYPille hieno: ajassa 59.25 JYP tasoitti lukemiksi 2–2. Maali merkittiin Luomalle ja syötön maaliin antoi Eric Perrin.

Aivan ottelun loppuhetkillä nähtiin erikoinen tilanne, kun tuomaristo kävi vielä uudelleen tarkistamassa videolta JYP-maalia muutama sekunti ennen loppua. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, ja koska pelikello ehti kulua täyteen 60.00:aan, lukemista 2–2 mentiin jatkoajalle.

Kun ei varsinaisella peliajalla, niin sitten jatkoajalla: JYPin Markus Hännikäinen sivalsi kiekon ohi Ilves-vahti Joonas Korpisalon ajassa 63.57. 3–2-voittomaaliin syöttäjäksi merkittiin Juuso Pulli, ja JYP lähti kotimatkalle kaksi pistettä taskussaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

JYPin maalitykki sivussa – Hakametsän mysteerissä isot panokset