Ville Nieminen nostaa kauden Keuruulla isoon arvoon valmentajaksi oppimisessa

Perjantaina alkavan jääkiekon Liiga-kauden viidestä tulokaspäävalmentajasta Ville Nieminen erottuu pelaajauransa osalta. Stanley cupin voittaneen Niemisen valmentajaura on kuitenkin selvästi lyhyempi kuin muilla tulokaspäävalmentajilla Jukurien Pekka Kangasalustalla, JYPin Lauri Merikivellä, Sportin Ari-Pekka Pajuluomalla tai Ässien Mikael Kotkaniemellä.

Nieminen päätti mittavan pelaajauransa 2015 ja tarttui heti KeuPa HT:n tarjoamaan haasteeseen Mestis-joukkueen päävalmentajana. Nieminen nostaa tuon kauden isoon arvoon.

– Mestis-joukkueen päävalmentaja tekee paljon muutakin kuin valmentaa. Mestiksessä päävalmentajana toimiminen on kovan luokan peruskoulutus valmentajana toimimiseen. Sen jälkeen tietää paljon jääkiekosta, ja muustakin kuin pelistä, Nieminen kertoo.

– Liigassa valmentajien roolit ovat selkeämmät, Nieminen jatkaa.

Keuruun-kauden jälkeen Nieminen toimi kaksi kautta Jukurien apuvalmentajana kunnes Pelicans pestasi hänet.

– Aiemmat kaudet ovat valmentaneet tähän tehtävään, ja nyt katsotaan miten käy tässä kilpajuoksussa, Nieminen pohdiskelee kolmivuotisen valmentajauransa antamia oppeja.

– Odotukset ovat kovat, mutta realistiset. Tavoittelemme pudotuspelipaikkaa, Nieminen kertoo.

Keuruulla Nieminen tottui alkeellisiin olosuhteisiin. Mikkelissä Jukurit otti Niemisen kausien aikana ensiaskeleitaan Liiga-seurana.

– Lahti on urheilukaupunki ja jääkiekko on iso asia lahtelaisille, joten odotukset ovat kovat yleisön suunnalta, Nieminen tietää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .