Ville Nieminen on Lahden Pelicansin uusi päävalmentaja

Nieminen toimi viimeksi Mikkelin Jukurien apuvalmentajana.

Lahden Pelicans pestasi kolmivuotisella sopimuksella päävalmentajakseen Ville Niemisen, josta tulee ensimmäinen päävalmentajana Liigassa toiminut suomalainen Stanley Cup -voittaja. Pelaajana Nieminen saavutti maailman himoituimman jääkiekkopalkinnon vuonna 2001 Coloradon riveissä.

Valmennusuralle hän lähti heti pelaajauransa päätyttyä vuonna 2015. Nieminen valmensi KeuPa HT:tä Mestiksessä ja sen jälkeen toimi Liigassa Jukurien apuvalmentajana kahden kauden ajan.

– Erittäin hyvä fiilis, ja odotan jo kovasti ensi viikkoa, kun joukkueharjoitukset alkavat. Pelicans saa minusta pelaajalähtöisen ja vaativan valmentajan. Uskon yhteistyöhön ja siihen, että meillä on vahva valmennusryhmä, millä alamme tekemään töitä pelaajien ja pelin eteen. Lahdessa on tehty viime vuosina arvokasta työtä, minkä päälle on hyvä rakentaa, Nieminen kertoi Pelicansin tiedotteessa.

Esimakua Liiga-tason päävalmentajuudesta Nieminen sai helmikuussa, kun hän tuurasi Jukurien päävalmentaja Risto Dufvaa tämän olympiareissun aikana.

Suomalaisista Stanley Cup -voittajista valmennusuraa ovat tahoillaan viritelleet esimerkiksi Reijo Ruotsalainen ja Esa Tikkanen, mutta päävalmentajina he eivät ole Suomessa nousseet Mestistä korkeammalle. Jari Kurri ja Jere Lehtinen ovat toimineet maajoukkueen general managereina.

– Nieminen oli meidän ykkösvaihtoehtomme, sillä mies sopii erinomaisesti meidän strategiaamme. Nieminen on erittäin pidetty ja arvostettu valmentaja nuorten pelaajien keskuudessa, ja hänellä on nykyaikainen ajattelutapa jääkiekon pelaamisesta sekä valmentamisesta, Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen sanoi.

Pelicansin valmennustiimissä jatkavat Pasi Nurminen ja Tommi Pärmäkoski. Uutena miehenä valmennustiimiä vahvistaa Arttu Lipsanen.

– Kokonaisuutena valmennusryhmämme on erittäin vahva ja toisiaan täydentävä. Huippuosaamista löytyy monelta sektorilta, Laukkanen jatkoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.