Vuorinen: KHL ei uhkaa SM-liigaa

Voimistuvat huhut vievät Jokereita venäläisvetoiseen KHL-jääkiekkoliigaan, joka pyrkii laajenemaan läntiseen Eurooppaan. Jääkiekon SM-liigan väistyvä toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen ei näe KHL:n laajenemispyrkimyksiä kuitenkaan uhkana kotimaan sarjalle.

Vuorisen mielestä Suomesta ei löydy monta seuraa, joiden intressissä voisi olla osallistuminen KHL-liigaan.

– Lyhyellä tähtäimellä Suomessa on vain yksi seura, joka saattaa olla menossa KHL:ään. Pidemmälläkään aikavälillä sinne menijöitä voi olla Suomesta yksi tai maksimissaan kaksi, Vuorinen uskoo.

– KHL:n laajenemisella Suomeen olisi vaikutuksia SM-liigaan, mutta SM-liiga on niin vahva kansallinen tuote, ettei sitä voi helposti kaataa.

Paria joukkuetta useammalla seuralla ei ole Vuorisen mielestä taloudellisia edellytyksiä toimia KHL:ssä, eikä liigalla ole toisaalta intressiä useampaan suomalaisseuraan.

Vuorisen mielestä KHL:ään osallistuminen vaatii niin suurta taloudellista panostusta, ettei osallistuminen onnistu pelkästään kotimaisella rahoituksella.

– KHL:n tuki ja sen lisäksi muu kansainvälinen rahoitus ovat edellytyksenä KHL:ssä pelaamiselle. Pelkästään suomalaisella rahoituksella KHL:ään ei voi mennä, ei ainakaan pitkään aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.