Vuorinen: KHL ei uhkaa SM-liigaa

Voimistuvat huhut vievät Jokereita venäläisvetoiseen KHL-jääkiekkoliigaan, joka pyrkii laajenemaan läntiseen Eurooppaan. Jääkiekon SM-liigan väistyvä toimitusjohtaja Jukka-Pekka Vuorinen ei näe KHL:n laajenemispyrkimyksiä kuitenkaan uhkana kotimaan sarjalle.

Vuorisen mielestä Suomesta ei löydy monta seuraa, joiden intressissä voisi olla osallistuminen KHL-liigaan.

– Lyhyellä tähtäimellä Suomessa on vain yksi seura, joka saattaa olla menossa KHL:ään. Pidemmälläkään aikavälillä sinne menijöitä voi olla Suomesta yksi tai maksimissaan kaksi, Vuorinen uskoo.

– KHL:n laajenemisella Suomeen olisi vaikutuksia SM-liigaan, mutta SM-liiga on niin vahva kansallinen tuote, ettei sitä voi helposti kaataa.

Paria joukkuetta useammalla seuralla ei ole Vuorisen mielestä taloudellisia edellytyksiä toimia KHL:ssä, eikä liigalla ole toisaalta intressiä useampaan suomalaisseuraan.

Vuorisen mielestä KHL:ään osallistuminen vaatii niin suurta taloudellista panostusta, ettei osallistuminen onnistu pelkästään kotimaisella rahoituksella.

– KHL:n tuki ja sen lisäksi muu kansainvälinen rahoitus ovat edellytyksenä KHL:ssä pelaamiselle. Pelkästään suomalaisella rahoituksella KHL:ään ei voi mennä, ei ainakaan pitkään aikaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Kiekko

Marjamäki jatkaa Jokereiden päävalmentajana kevääseen 2022 – Jari Kurri: "Vahva luotto Marjamäen osaamiseen"

Stanley Cup riitti näytöksi – mestarimaalivahti vältti välimieskäsittelyn ja sai mieluisan jatkosopimuksen St. Louisiin

JYPin mestarivalmentaja Dufva kertoo, miksi Vatanen nousi aikanaan suoraan junioreista ykköspariin – "Se oli tarkkaan harkittu rikos"

Tätä NHL-tähteä et löydä sosiaalisesta mediasta – kovia minuutteja keräävä Sami Vatanen kertoo, kuinka hän suhtautuu kesän suuriin muutoksiin

Konkarihyökkääjä Filppula onnellinen paluustaan Detroitiin – "Kahden vuoden sopimus ratkaisi paljon"

Patrik Laine nauttii paineetta kesästä – "Jossain vaiheessa tulee jonkinlainen sopimus"

Montrealin suomalaiskaksikko hakee uutta NHL-sopimusta välimieskäsittelystä

Olli Määttä on kokenut urallaan enemmän vastoinkäymisiä kuin moni muu, mutta hän ei valita – Vuodet Pittsburghissa opettivat paljon, mutta nyt kaikki muuttuu

Ex-JYP-hyökkääjä lopetti haluamattaan pelaajauransa, siirtyy nyt valmennustehtäviin – "Ne olivat parhaat vuodet urallani"

JYPin tuoreella toimitusjohtajalla on jo ideoita mahdollisiin muutoksiin – Säästökuuri-mielipide ei ole muuttunut

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.