Yllätystulokas pelaa väkevää päätypeliä

Antti Jaatisen loukkaannuttua sarja-avauksessa KalPaa vastaan JYP on joutunut paikkaamaan hyökkääjävajettaan Akatemian pelaajilla. Viime lauantaina Kärpät-ottelussa yrittämässä kävi jo viime kaudella liigailmaa haistellut Miika Roine. Kiekosta elävä Roine ei kuitenkaan ole omimmillaan nelosketjussa.

Keskiviikkona TPS:aa vastaan hätiin kutsuttiin todellinen jokerikortti, 21-vuotias Mikko Salmio. Vuosi sitten nuorukaisella oli vaikeuksia mahtua Akatemian kokoonpanoon ja mestispelejä kertyi vain kahdeksantoista. Pitkänhuiskea Salmio on kuitenkin kesän aikana ottanut huiman harppauksen eteenpäin ja pelannut kahdessa liigaottelussaan kuin vanha tekijä. Lukkoa vastaan JYPin avausmaali sai alkunsa Salmion väkevän päätypelin seurauksena ja sama oli tarina myös voittomaalissa. Kummassakin erikoista on se, että kiekon helähtäessä verkkoon Salmio oli ehtinyt luistella jo vaihtoaitioon.

-Me tarvitsemme sitä, että Akatemiasta löytyy tällaisia kavereita. Mikko on esittänyt vahvaa puolustus- ja karvauspelaamista, JYPin päävalmentaja Jyrki Aho kehui.

Lisää liigavastuuta Aho ei suusanallisesti luvannut, mutta muikea ilme kertoi muuta.

-No... Mietitään, mietitään ja katsellaan sitten ensi viikolla tilannetta, Aho myhäili.

Salmio pelasi melko niukat minuuttinsa väkevästi jo keskiviikkona Turussa, mutta ensimmäisessä kotiottelussaan hän oli vielä parempi. Puntti ei tutissut.

-Vähän tietysti jännitti, mutta ei liikaa. Hyvässä ketjussa pääsin pelaamaan, Jonne (Virtanen) on iso ja taitava ja kyllä Sipikin (Olli Sipiläinen) maalin tekee, kun saa paikan, Salmio kehui.

Kehitysharppaukselleen Salmiolla oli yksinkertainen selitys.

-Hyvää kesätreeniä vedettiin Akatemian mukana kaksi kertaa päivässä. Peruskestävyyttä ja lihasvoimaa, Salmio sanoi.

Lihasta 193-senttiseen ja 84-kiloiseen kroppaan mahtuu toki lisää.

-Aika vähänhän sitä vielä on, mutta se on sitkeää kaikki, Salmio murjaisi.

-Lihasmassan osalta projekti on vielä kesken, hän lisäsi.