”Poikkeuksellinen nuori lupaus” – Teemu Suninen debytoi Puolassa Fordin WRC-autolla

Puolan MM-rallissa nähdään neljä suomalaista, kun Teemu Suninen tekee WRC-debyytin tulevana viikonloppuna.

Teemu Suninen pääsee Puolan MM-rallissa kisaamaan ensi kertaa M-Sportin Ford Fiestalla. Tällä kaudella WRC2-luokan MM-sarjassa kolme kakkossijaa saavuttanut Suninen pääsee nyt näyttämään kykynsä isojen poikien sarjassa.

– Tämä on uusi askel urallani – ja iso sellainen, kun pääsen WRC-auton puikkoihin. Haaste on toisenlainen WRC2:seen verrattuna, enkä malta odottaa. Puolan MM-ralli on aina sopinut minulle, joten on mukava aloittaa WRC-autolla siellä, Suninen kommentoi Fordin tiedotteessa.

Jo viime kaudella Suninen ajoi itsensä rallikartalle ajamalla WRC2-luokassa voitot Meksikossa, Italiassa ja juuri Puolassa. Luokan MM-titteli meni lopulta Esapekka Lapille, mutta 23-vuotiaan Suninen kiinnitti tallipomojen huomion.

– Olen mielissäni nähdessäni Teemun WRC-auton ratin takana. Hän on poikkeuksellinen nuori lupaus, jolla on edessään kirkas tulevaisuus, M-Sportin tallipomo Malcolm Wilson hehkutti.

– Olen seurannut hänen kehitystään vuosia, ja nyt näemme mihin hän pystyy seuraavalla tasolla.

WRC-tykin ratista Sunisen kokemuspohja on hyvin ohut, sillä pääsi totuttelemaan uuteen autoon vain parin päivän testeissä. 

– Hyvä valmistautuminen on tärkeää. En odota debyyttirallista tulevana helppoa, vaikka saimmekin testeissä vähän tuntumaa autoon. Emme kuitenkaan päässee testaamaan Puolan teillä, joten vasta kisassa saan kokemusta nopeavauhtisista teistä tällä autolla, Suninen tuumi.

Suninen käskyttää Fordin WRC-autoa myös Jyväskylän MM-rallissa, joten Puolan nopeat tiet toimivat eräänlaisena testikisana myös Keski-Suomen samankaltaisille teille.

– Suunnitelma on ajaa jouhevasti maaliin ja kerätä maksimimäärä kokemusta ennen kotikisaa, Suninen painotti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.