Citroen käytti jokerin ja teki isoja muutoksia autoonsa

Surkean alkukauden ajanut ranskalaistalli laittoi ensin Kris Meeken huilitauolle ja nyt autoakin on muokattu uuteen uskoon.

Citroen käytti autojen luokituksen liittyvän jokerikortin ja hyväksytti FIA:lla autoon tehdyt muutokset ennen Puolan MM-rallia. Citroen teki auton takapäässä voimansiirtoon ja tasauspyörästöön isoja muutoksia, joiden tallissa uskotaan kääntävän suunnan parempaan.

– Meidän täytyi tehdä muutoksia, sillä tietyt riskit, joita otimme auton kehitystyössä, eivät ole toimineet toivotulla tavalla. Automme on kiistatta nopea, mutta toimintaikkuna on osoittautunut turhan kapeaksi, tallipäällikkö Yves Matton kertoi tiedotteessa.

Uusien komponenttien puuttumisen takia Citroenin kuskeista Puolassa uuden luokituksen mukaisella autolla ajaa ainoastaan Andreas Mikkelsen, joka on tuonut kehitystyöhön oman panoksensa ajettuaan edelliskaudet mestariautoa Volkswagenilla.

Citroenin kauden ainoan voiton ajoi Kris Meeke, joka voitti myös viime suvena Jyväskylässä. Voitto Meksikosta on kuitenkin samalla myös Meeken kauden ainoa pistesija, joten britti hyllytettiin Puolan kisan ajaksi.  

– Olemme tehneet isoja muutoksia organisaatioomme, toimintatapoihimme ja periaatteisiimme. Ensimmäinen niistä oli Andreas, joka on talliin liittymisen jälkeen esittänyt uusia ideoita, Matton sanaili.

Takajousituksen kanssa vikuroivalla Citroenilla sen tasaisempiin suorituksiin eivät ole pystyneet myöskään Craig Breen eikä etenkään Stephane Lefebvre.

Puolassa Citroenin ykköskuskin asema siirtyikin samantien Mikkelsenille, joka ajoi juuri Puolassa voittoon vuosi sitten. Edelliskisassa Sardiniassa Mikkelsen jäi kärjelle yli kahdeksan minuuttia, joten Citroenilla voitosta puhuminen on vielä utopiaa, vaikka muutoksia parempaan olisikin tapahtunut.

– Työtä on yhä tehtävänä, mutta Craig ja Stephane ovat myös olleet testeissä tyytyväisiä muutoksiin. Sardinia oli oppimista, mutta toivottavasti tällä kertaa pystyn taistelemaan paremmin kärjen kanssa, Mikkelsen toivoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.