EK23: Tänak kruunasi Jyväskylän voittonsa Power Stagen ykkössijalla, Lappi ja Latvala vihdoin podiumille - "On ollut valtavasti paineita"

Toyotan virolainen Ott Tänak ajoi vakuuttavasti Jyväskylän MM-rallin voittoon toisen kerran peräkkäin. Hän nappasi täyden pistepotin myös Ruuhimäen Power Stagella 0,6 sekunnin erolla Thierry Neuvilleen. Tänak vankisti asemiaan MM-sarjan kärjessä.

- Sardinian rallin jälkeinen kesätauko tuli hyvään aikaan. Tämä oli aivan loistava viikonloppu, mutta viisi kisaa on vielä jäljellä. Tarvitsemme lisää samanlaisia suorituksia, Tänak sanoi Ruuhimäen maalissa.

Citroenin Esapekka Lappi sijoittui hienosti toiseksi 25 sekunnin erolla Tänakiin. Lappi ei etukäteen uskonut mahdollisuuksiinsa Toyota-kuskeja vastaan. Palkintosija on suomalaiselle tämän kauden toinen.

- Olen hyvin tyytyväien tiimin puolesta. Saavutin vihdoin jotain hienoa, kiitos kaikille. On ollut niin surkeeta. Tosi hyvä saada tämä tulos, joka oli ehkä jopa parempi kuin uskalsin odottaa, Lappi iloitsi.

Toyotan Jari-Matti Latvala nappasi kolmossijan 33 sekunnin erolla kärkeen. Palkintosija on hänelle vasta ensimmäinen tällä kaudella. Power Stagella Latvala nappasi vielä yhden lisäpisteen viidenneksi nopeimpana.

- Tämä oli todella tärkeää. Minulla on ollut valtavasti painetta, jos se nyt helpottaisi. Tämä viimeinen pätkä ei ollut niin rentoa ajamista, tein pieniä virheitä tällä pätkällä, Latvala tuumasi.

Hyundain Andreas Mikkelsen säilytti neljännen sijansa. Citroenin ranskalainen Sebastien Ogier jäi viidenneksi 2,7 sekunnin erolla norjalaiseen. Power Stagella kaksikko nappasi sijat kolme ja neljä.

Hyundain Neuville sijoittui kokonaiskilpailussa kuudenneksi. Irlantilainen tallikaveri Craig Breen otti Laukaassa tallimääräyksellä 20 sekunnin aikasakon, millä hän päästi MM-tittelistä kamppailevan belgialaisen edelleen.

Fordin Teemu Suninen ajoi sijalle kahdeksan. Viikonloppu oli hänelle tuloksellisesti nihkeä, mutta ajaminen maistui silti.

- Olen ihan tyytyväinen, mutta ei tällä kertaa riittänyt. Hauskaa on ollut. Tuntuu, että autossa menee hyvin, mutta ajat eivät riitä. On vähän kotiläksyjä tehtävänä, Suninen myönsi.

WRC2PRO-luokan voittoon ajoi Skodan Kalle Rovanperä, joka piti koko rallin ajan ylivoimaista vauhtia WRC2-autojen joukossa. Hänen omassa luokassa kilpailu tosin lässähti alkuunsa, kun Eemil Pietarinen keskeytti jo perjantain avauspätkällä. Ranskalainen Eric Camilli ei kyennyt vastaamaan Rovanperälle, vaan hävisi suomalaistähdelle lähes viisi minuuttia. Rallin kokonaiskilpailussa Rovanperä sijoittui yhdeksänneksi.

- Hieno viikonloppu, ei voi muuta sanoa. Ajettiin aika lujaa. Hypättiin tuossa viimeinen hyppy vielä nokalleen ihan mallin vuoksi, Rovanperä hehkutti.

Kaikista WRC2-autoista lähimmäksi Rovanperää pääsi venäläinen Nikolai Gryazin, joka nappasi virallisesti WRC2-luokan voiton. Toiseksi sijoittui Hyundailla ajava Jari Huttunen, joka hävisi Gryazinille 14 sekuntia. Rovanperään kaksikolla kertyi eroa yli kaksi ja puoli minuuttia. Kolmanneksi WRC2-luokassa sijoittui ruotsalainen rallicrossin maailmanmestari Johan Kristoffersson.

EK 23 Ruuhimäki 2 (11,12 km)

1.TÄNAK5:24.3
2.NEUVILLE+0.6
3.MIKKELSEN+2.3
4.OGIER+2.8
5.LATVALA+3.5
6.BREEN+4.1
7.LAPPI+4.4
8.SUNINEN+6.8
9.LINDHOLM+22.2
10.ROVANPERÄ+24.6

 

Lopputulokset 23/23

1.TÄNAK 
2.LAPPI+25.6
3.LATVALA+33.2
4.MIKKELSEN+53.4
5.OGIER+56.1
6.NEUVILLE+1:32.4
7.BREEN+1:38.2
8.SUNINEN+2:33.8
9.ROVANPERÄ+7:54.1
10.GRYAZIN+10:28.7

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jyväskylän MM-rallin lopputulokset

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.