Esapekka Lappi hallitsi Turkin MM-rallin haasteet – "Kolisi ihan koko ajan"

Citroenin suomalaiskuljettaja johtaa rallia liki 18 sekunnin turvin

Citroenin Esapekka Lappi hallitsi Turkin MM-rallin haastavat olosuhteet perjantaina. Lappi johtaa kilpailua seitsemän erikoiskokeen jälkeen 17,7 sekunnin turvin ennen tallikaveri Sebastien Ogieria.

Kolmantena on Hyundain Thierry Neuville, joka on jäänyt Ogierista vain seitsemän kymmenystä. Hankalan kauden ajanut Lappi ei ole juuri kisojen kärjessä tällä kaudella keikkunut, joten hymy oli herkässä Asparanin huoltoalueella.

– On kivaa johtaa. En pistä vastaan. En ole koskaan ollut tällaisessa rallissa näin kilpailukykyinen. Aika siisti fiilis, Lappi hehkutti.

Perjantain rajuilla erikoiskokeilla nähtiin kosolti rengasrikkoja, mutta pieksämäkeläinen selvisi ilman murheita.

– En ole koskaan nähnyt mitään sellaista. Irtokivien määrä oli jotain ihan uskomatonta. Kolisi ihan koko ajan. Aina kun kolahti, niin piti vähän tunnustella, että menikö auto rikki, Lappi huokaili.

Lauantain reitillä olevat erikoiskokeet ovat aavistuksen parempaa soratietä, mutta Lappi ei vielä suunnittele voittojuhlia.

– Se on bonusta, että johdetaan. Yritetään huomenna jatkaa samaa rataa ja ajaa järkevästi. Pitää kuitenkin muistaa, että paljon voi vielä tapahtua. Tässä rallissa ei 17 sekunnin johtoasema merkkaa mitään, Lappi muistutti.

 

Mäkisen tiimillä meni vihkoon

 

Suomalaismenestystä täydentää neljäntenä kilpailussa ajava Fordin Teemu Suninen, jonka ero kärkeen on venähtänyt 44,4 sekuntiin.

Jari-Matti Latvala oli voittotaistelussa mukana, mutta tippui iltapäivän ongelmien myötä yhdeksänneksi. Latvalan tallikaverit Ott Tänak ja Kris Meeke ovat tuurilaisen edellä seuraavilla sijoilla, joten Tommi Mäkisen johtaman Toyotan päivä oli synkkä.

– Vähän on turhautunut fiilis. Tämä meni nyt pieleen. En ole kuitenkaan yksin siinä, vaan koko tiimiltä meni pommiin tämä iltapäivä, Latvala manasi.

– Meillä oli väärä tieto vesisateesta ja luotimme siihen liikaa. Sade tuli iltapäivän pitkälle erikoiskokeelle ja se rankaisi kaikkia meidän tiimin kuskeja. Lisäksi minulla oli se rengasrikko aiemmalla pätkällä, Latvala jatkoi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.