Espanjassa ajetaan soralla ja asvaltilla

Jari-Matti Latvala uskoo Toyota-kuljettajien menestyvän hyvin Katalonian teillä.

Espanjan MM-rallissa kuljettajat laitetaan erityisen haasteen eteen. Kauden kolmanneksi viimeisessä MM-rallissa kuljettajat ajavat yhden päivän sorateillä ja kaksi päivää asvalttiteillä. Katalonian MM-rallin ensimmäinen kisapäivä ajetaan perjantaina 6. lokakuuta ja ralli päättyy sunnuntaina 8. lokakuuta.

– Tykkään tällaisesta yhdistelmärallista. Pidän näistä sorateistä ja asvalttitiet ovat MM-sarjan parhaimmat. Ihan kuin radalla ajaisi, Latvala hehkutti Toyota Gazoo Racingin tiedotteessa.

Myös Toyotan tallikaveri Esapekka Lappi lähtee innoissaan Katalonian asvalttiteille.

– Asvalttitiet ovat puhtaita ja jouhevia. Ne eivät ole niin mutkaisia kuin Korsikassa, eikä niin kapeita kuin Saksassa, vaan todella nautinnollisia ajaa, Lappi kertoi.

Mekaanikoille soralla ja asvaltilla ajettava ralli ei ole niin nautinnollinen viikonloppu. Mekaanikoilla on perjantaina illalla tunti ja vartti aikaa muuttaa auton sora-alusta asvalttialustaksi.

– Testasimme autoa kaksi päivää Espanjassa tällä viikolla. Soralla keskityimme jousitukseen ja asvaltilla tasauspyörästöihin, Latvala sanoi.

Latvala on yltänyt Kataloniassa viisi kertaa palkintopallille, mutta voitto häneltä vielä puuttuu. Lappi on osallistunut Katalonian ralliin vain kerran ja sekin keikka päättyi kaksi vuotta sitten keskeytykseen.

– Espanjan ralli on todella vaativa ja ihan erilainen mihin olen tottunut. Uskon, että suorituskykymme on hyvä sekä soralla että asvaltilla, Lappi sanoi.

Juho Hänninen voitti S2000-luokan Kataloniassa vuonna 2011 ja voitti samana vuonna myös luokan maailmanmestaruuden. Sen jälkeen hän ei ole Kataloniassa MM-rallia ajanutkaan.

– Perjantai on minulle haastava päivä, koska erikoiskokeet ovat pysyneet tismalleen samoina viime vuosina, Hänninen totesi.

Katalonian MM-rallissa ajetaan 19 erikoiskoetta, joilla on yhteensä mittaa 312 kilometriä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .