Hänninen neljäntenä ja Lappi kuudentena päätöspäivään Espanjassa

Kris Meeke jatkaa Espanjan MM-rallin kärjessä toisen kisapäivän jälkeen.

Toyotan Juho Hänninen päätti Espanjan MM-rallin toisen kisapäivän neljänteen sijaan kokonaistilanteessa. Hänninen lähti päivään kahdeksantena, joten mies oli tyytyväinen nousuunsa. Myös kaksi erikoiskoevoittoa kirkastivat ilmettä.

– Todella hyvä päivä – olen iloinen. Harmi eilistä, muuten olisimme taistelemassa edellä ajavien kanssa. En ole kuitenkaan luopunut palkintopallihaaveista, eilen pitoa ja ajorytmiä harmitellut Hänninen selvitti MM-sarjan liveseurannassa ajettuaan päivän päättäneen 2,24 kilometrin erikoiskokeen.

Toyotan Esapekka Lappi lähtee päätöspäivään kuudentena. Tämä päivä päättyi hyvissä tunnelmissa.

– Säädöt ovat nyt todella hyvät. Odotan huomista suurella innolla, Lappi sanoi.

Espanjan ralli sai dramaattista käännettä päivän viimeistä edellisellä erikoiskokeella, kun Hyundai-kuljettajien Dani Sordon ja Andreas Mikkelsenin matka tyssäsi. Kummaltakin rikkoutui ohjaus, ja tallin Twitter-tilin mukaan samassa paikassa erikoiskoetta. Sordo oli kokonaiskisassa toisena ja Mikkelsen kuudentena.

Rallin kärjessä jatkaa Citroenin Kris Meeke, joka otti kärkipaikan Mikkelseniltä päivän ensimmäisellä ek:lla ja piti sen läpi päivän. Päivän kolmeen peräkkäiseen ek-voittoon päättänyt MM-pistekärki, Fordin Sebastien Ogier on 13 sekunnin päässä ja Fordin Ott Tänak 14,5 sekuntia perässä Meekeä. Hännisellä eroa Meekeen on 34 sekuntia, viidentenä olevalla Hyundain Thierry Neuvillella 53,2 ja Lapilla 1.22,1.

Fordin Teemu Suninen on kokonaiskisassa 11:s, mutta hän johtaa WRC2-luokkaa. Skodan Jan Kopecky on 44,4 sekunnin päässä Sunisesta WRC2-tilanteessa.

Rallin päätöspäivänä huomenna ajetaan kuusi erikoiskoetta.

Juho h