Hänninen nousi viidenneksi Espanjassa

Esapekka Lappi oli ek:n kahdeksas.

Toyotan Juho Hänninen nousi sijan ylöspäin Espanjan MM-rallissa, kun takana on 11 erikoiskoetta. Hänninen oli tasaisesti kisatulla ek:lla kuudes, mutta aika oli selkeästi parempi Hyundain Andreas Mikkelsenin tulosta. Hänninen johtaa Mikkelseniä nyt 7,8 sekunnilla, ja ero edellä neljäntenä kaasuttelevaan Fordin Sebastien Ogieriin on 14,5 sekuntia.

 – Okei, hyvä juttu, Hänninen kuittasi sijakohennuksensa MM-sarjan liveseurannan mukaan.

Hänninen jäi 21,29 kilometrin ek:lla kärkiajan ajaneesta Ogierista 1,7 sekunnin päähän. Toyotan Esapekka Lappi oli ek:n kahdeksas, 2,6 sekuntia Ogierille hävinneenä. Kokonaistilanteessa Lappi jatkaa yhdeksäntenä, mutta ero kahdeksantena olevaan Ford-kuljettaja Mads Östbergiin kaventui 12,3 sekuntiin.

– Aika ookoo. Muutama virhe. Ajattelin, että pystyisin parantamaan (aamupäivän ajosta samalla reitillä), mutta näköjään en. Pitää työstää nuotteja ensi vuodeksi, Lappi sanaili.

Rallin kokonaiskärjessä jatkaa Citroenin Kris Meeke. Hyundain Dani Sordo on 14,1 sekunnin päässä ja Fordin Ott Tänak 14,6 sekunnin päässä. Kärkinelikon täydentää Ogier, jolla eroa kärkeen on 15,1 sekuntia.

Tänään ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta.

Lappi erittäin lähelle ek-voittoa – Meeke jatkaa Espanjan MM-rallin kärjessä