Huttunen valittiin Hyundaille

Myös Kalle Rovanperä oli ehdolla Hyundain R5-auton kuljettajaksi MM-ralleihin.

Hyundain rallitalli on valinnut kiuruveteläisen Jari Huttusen, 23, tulevaisuuden tähdekseen. Huttunen pääsee ajamaan Hyundain R5-autolla WRC-luokan MM-ralleja ensi vuonna.

– On suuri kunnia, että minut valittiin Hyundain kehitysohjelmaan. Paikkaa tavoitteli moni lahjakas kuljettaja ja monella heistä oli enemmän kokemusta kuin minulla, joten valinta oli miellyttävä yllätys. Pystyn nyt keskittymään täysillä ajamiseen ja kehittämään taitojani, Huttunen kertoi Hyundain tiedotteessa.

Hyundai haki tulevaisuuden tähteä testein ja valintojen kautta. Suomesta näihin testeihin osallistuivat mm. jyväskyläläinen Kalle Rovanperä ja moninkertaisen rallin Suomen mestarin Sebastian Lindholmin poika Emil. Rovanperä pääsi kahdeksan finalistin joukkoon, mutta ei siis tullut valituksi. Vauhdista ja taidosta Rovanperän valinta tuskin jäi kiinni, vaan iästä. Rovanperä täyttää 17 vuotta 1. lokakuuta ja saa ajokortin seuraavana päivänä, mutta hän ei saa kilpailla alle 18-vuotiaana kaikissa ensi kauden MM-ralleissa.

Huttunen voitti WRC2-luokan Jyväskylän MM-rallissa heinäkuussa.

– Jarin valintaan vaikutti hänen päättäväisyytensä. Vaikka hänellä oli vähemmän kokemusta R5-autosta, oli hän välittömästi kilpailukykyinen sekä soralla että asvaltilla. Hän on hyvin lahjakas kuljettaja ja hänellä on paljon potentiaalia kehittyä vielä paremmaksi, Hyundain rallitallin operatiivinen johtaja Alain Penasse totesi Hyundain tiedotteessa

Huttunen ajaa Hyundain tehdaskuljettajana lukuisia MM-ralleja WRC2-luokan R5-autolla ensi vuonna.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .