Jari-Matti Latvala ei ole puoleen vuoteen ollut palkintopallilla – nyt hän aikoo kaivaa tasonsa ja vauhtinsa esille Portugalin MM-rallissa

Jari-Matti Latvala osallistuu viikonloppuna 12:tta kertaa Portugalin MM-ralliin. Hän voitti rallin vuonna 2015 ja ylsi kolmanneksi vuosina 2011 ja 2013. Olisiko jälleen voiton vuoro?

– En ole ollut puoleen vuoteen palkintopallilla, joten jospa aloitettaisiin sieltä. Ajoimme hyvät testit ja luottamus autoon sekä vauhtiin on hyvä, sanoi Latvala, jonka edellinen palkintopallisija tuli marraskuussa Australian rallista, jonka hän voitti.

Latvala kolhi Toyotansa jousituksen keskeytyksen arvoisesti viime vuonna Portugalissa jo kolmannella erikoiskokeella. Viime kauden alkupuolisko oli Latvalalla vaikea, eikä tämä vuosi ole ollut yhtään se helpompi.

– Ihan sama tilanne kuin viime vuonna. Mulla oli viime vuonna tähän aikaan kaudesta 31 pistettä ja nyt mulla on 32, huomautti Latvala, joka on kuljettajien MM-sarjassa vasta yhdeksäntenä.

Se takaa kuitenkin hyvän lähtöpaikan perjantain erikoiskokeille, jotka ajetaan 18 vuoden tauon jälkeen Arganilin seudulla.

– Perjantai on tärkeä päivä ja silloin pitäisi hyökätä. Sen seudun erikoiskokeilla on paljon irtohiekkaa teiden päällä, joten lähtöpaikasta saa suuren hyödyn, Latvala korosti.

 

Latvala aloitti kauden Monte Carlon rallin viidennellä sijalla, mutta sitten kausi alkoi mennä penkin alle. Hän ajoi ulos tieltä Ruotsin rallissa, keskeytti laturivikaan Meksikossa ja kärsi rengasrikon Korsikan rallissa.

– Korsikassa tajusin, että mahdollisuudet maailmanmestaruuteen ovat menneet ja mulle tuli ongelmia motivaation kanssa. En saanut itsestäni parasta irti ja ajo ei kulkenut, Latvala tunnusti.

Takkuinen ajaminen jatkui Argentiinassa, mutta viimeisenä ajopäivänä hyvä ajorytmi löytyi jälleen. Tosin seuraavassa rallissa Chilessä Latvala löysi jälleen kiven ojan pohjalta ja kisa meni jälleen pilalle.

– Argentiinassa huomasin, että mulla on taso jäljellä ja vauhti tallella. Täytyy vaan saada hyvä rytmi ajamiseen ja löytää flow-tila.

Latvala on miettinyt ajamista siihen malliin, että hän uskoo sen jälleen maistuvan ja kulkevan.

– Tarkoituksena on saada tästä rallista hyvä tulos ja taistella tallimestaruudesta, Latvala ilmoitti.

Tommi Mäkisen johtama Toyotan rallitalli on tallien välisessä MM-sarjassa toisena. Ero sarjaa johtavaan Hyundaihin on 29 pistettä.

Portugalin MM-ralli ajetaan perjantaista sunnuntaihin. Ralli alkaa testierikoiskokeella torstaina.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .