Jari-Matti Latvala jatkaa Monte Carlossa kolmantena

Esapekka Lappi hyökkäsi lauantain viimeisillä pätkillä takaisin neljänneksi

Jari-Matti Latvala harmitteli Monte Carlon rallin mutaisten teiden liukkautta, mutta säilytti kolmannen sijansa lauantain viimeisillä erikoiskokeilla. Hän on jäänyt minuutin ja 32,7 sekuntia kilpailua johtavasta Ranskan Sebastien Ogierista ja 59,2 sekuntia toisena olevasta Viron Ott Tänakista, kun kilpailusta on ajamatta päätöspäivän neljä erikoiskoetta.

– Teillä on mutaa koko ajan yhä enemmän, ja reitti tuntuu käyvän jatkuvasti hitaammaksi, Latvala kuvasi oloja lauantain päättäneen 13. erikoiskokeen jälkeen.

– Lisäksi aurinko paistoi välillä hankalasti silmiin. Näkyvyys oli sen takia välillä huono.

Latvala jäi 25,49 kilometrin mittaisella pätkällä yhdeksän sekuntia Belgian Thierry Neuvillen kärkiajasta. Myös Elfyn Evans, Craig Breen ja Esapekka Lappi ajoivat viimeisen rykäisyn Latvalaa vauhdikkaammin.

Illalla kovaa hyökännyt Lappi on kilpailussa neljäntenä neljä minuuttia 38,5 sekuntia kärjestä jääneenä. Rengasrikko pudotti hänet 11. ek:lla viidenneksi, mutta hän otti neljännen sijan takaisin päivän päätteeksi.

– Päätöspätkä oli nyt helpompi kuin ensimmäisellä ajokerralla torstaina. Yritin hyödyntää, mitä silloin tästä opin, Lappi kertoi.

Ogier otti viimeiset pätkät varman päälle, ja Tänak keskittyi varjelemaan kakkostilaansa.

– Kaikki menee suunnitelmien mukaan. Tavoitteeni oli päästä puolen minuutin johdossa päätöspäivään ja se toteutui, vaikken aivan onnistunut 13. pätkän rengasvalinnassa, Ogier kertoi.

Myös Tänakilla oli pulmia renkaiden kanssa.

– Tälle pätkälle oli vaikea löytää täydellistä rengassettiä. Minulla renkaat hieman kuumenivat erikoiskokeen kuivilla osuuksilla, Tänak kertoi.

Kilpailu päättyy sunnuntaina. Kauden ensimmäisestä MM-osakilpailusta on ajamatta neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus on 64 kilometriä.

Muta jarrutti Latvalaa – Lappi hyökkäsi 12. ek:lla kolmanneksi