Juho Hänniselle yllätyskeikka Sardinian ralliin: "Tulihan tämä vähän yllätyksenä"

Juho Hänninen osallistuu Toyotan rallitallin WRC-autolla Sardinian MM-ralliin kesäkuussa. Edellisen kerran Tommi Mäkisen johtaman Toyota Gazoo Racingin testikuljettaja oli MM-rallin lähtöviivalla lokakuussa 2017 Walesin rallissa.

– Tulihan tämä vähän yllätyksenä, vaikka onkin ollut puhetta, että voisin käydä jonkun rallin ajamassa, kun testipäiviä on vähennetty, Hänninen tuumasi.

MM-sarjaan osallistuvat tehdastallit saavat testata tänä vuonna 42 vuorokautta.

– Se ei oikein riitä auton kehitystestiin. Kun kuljettajat testaavat vain päivän rallia varten, niin se aika menee säätöjen hakemiseen, eikä kehitystestiä pysty tekemään, Hänninen huomautti.

Toyota lähettää Sardiniaan neljä autoa, sillä Ott Tänak, Jari-Matti Latvala ja Kris Meeke osallistuvat normaalisti MM-pisteiden jahtiin. Hänninen on mukana yksityistallin kuljettajana ja ajaa Tommi Mäkinen Racingin ilmoittamana.

Hänninen on osallistunut Sardinian ralliin viisi kertaa. Kaksi vuotta sitten hän sijoittui kuudenneksi.

– Täytyy lähteä sillä asenteella, että ei tuijota tuloksia tai ek-aikoja. Toivottavasti pitkä ajotauko auttaa siihen, Hänninen sanoi.

Kun Hännisen tehtävänä on ajaa testiä, ei häneltä voi odottaakaan kilpailukykyisiä aikoja tehdastallien kuskeihin verrattuna.

– Täytyy katsoa mitä se tarkkaan ottaen vaikuttaa ja mihin suuntaan. Voihan olla, että pitkä ajotauko vaikuttaa enemmän aikoihin, Hänninen letkautti.

Sardinian MM-rallissa ajetaan 19 erikoiskoetta ja yhteensä 310 ek-kilometriä.

– On tärkeää saada paljon kilometrejä. Ja onhan se mielenkiintoisempaa testata, kun eteen tulee koko ajan uutta, Hänninen viittasi testikuljettajan arkipäivään, jolloin tahkotaan yhtä ja samaa tietä koko päivän.

 

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .