Kalle Rovanperä mykistävään voittoon Walesin MM-rallissa – ”Pirun hyvä viikonloppu”

Rallikomeetta Kalle Rovanperä oli täysin ylivoimainen WRC2-luokassa sunnuntaina päättyneessä Walesin MM-rallissa. Vastikään 18 vuotta täyttänyt Skodan tehdaskuski nappasi luokkavoiton yli puolentoista minuutin erolla ennen tallikaveri Pontus Tidemandia.

– Tämä oli aika hieno synttärilahja, jonka tarjoilin itselleni. Viime vuonna emme vielä täällä pärjänneet, mutta nyt meni tosi upeasti. Kyllä tämä oli pirun hyvä viikonloppu, Rovanperä myhäili.

Rovanperä karkasi puolustavalta luokan maailmanmestarilta heti perjantaiaamuna ja kasvatti johtoaan tasaisesti. Yhteensä puuppolalainen kirjautti Walesissa muhkeat 15 luokkansa pohja-aikaa.

– Perjantai oli rallin hauskin päivä, kun puskimme ihan täysillä. Lauantaina ja sunnuntaina otettiin varman päälle ja ajettiin pahat paikat tosi nätisti, Rovanperä summasi.

– Ei ole koskaan helppo ajaa, kun joutuu varmistelemaan. Se on edelleen minulle haastavaa, mutta tällä kertaa osasimme säädellä vauhtia. Olemme johtaneet kolmea edellistä rallia, joten nyt oli jo korkea aika voittaa.

Rovanperä kunnostautui kesällä myös driftingin parissa. Walesin mutaisilla sorateillä opit tulivat käyttöön.

– Kyllähän täällä aika paljon oli sivuluisuhommia. Ehkä siitä jotain hyötyä oli, Rovanperä naureskeli.

Voittonsa myötä Rovanperä nousi kamppailemaan WRC2-luokan MM-pronssista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ogier Walesin valtiaaksi – Latvala toinen ja Lappi kolmas

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.